Hrvatski mediji razapeli košarkaše: Javnost kivna na Šarića i Petrovića

Glas Srpske
Hrvatski mediji razapeli košarkaše: Javnost kivna na Šarića i Petrovića

Istanbul - Hrvatski mediji "razapeli" su svoje pulene poslije bolnog poraza od Rusije (101:78) u osmini finala Evropskog prvenstva.

Aktuelizovano je "atinsko prokletstvo" kada su Hrvati sišli sa postolja da ne bi slušali himnu SR Jugoslavije, a od tada nisu osvojili medalju na bilo kom takmičenju. Jednog od najboljih hrvatskih košarkaša Darija Šarića iznerviralo je pitanje novinara da uporedi svoju partiju protiv Rusije sa eliminacijom od Srbije na Olimpijskim igrama u Riju prošle godine. Košarkaš Filadelfije nije imao dobro šutersko veče sa 13 poena (3/14 iz igre) i prvobitno je pričao da je očigledno da ekipa nema kvalitet za visoke domete, da je samo Bojan Bogdanović bio na nivou i da za to nema opravdanja, prije nego što je "planuo" zbog pitanja o njegovom učinku i upoređivanju meča sa Srbijom.

- To je tvoje mišljenje, ne mislim isto. Odigrao sam korektnu utakmicu - poručio je Šarić hrvatskom novinaru, a onda prekinuo naredno pitanje riječima da ne želi više da odgovara.

Selektor Aleksandar Petrović i njegovi izabranici su otišli sa velikim ambicijama, a vraćaju se kao i prethodne dvije decenije duboko razočarani, a popularni Aca trica našao se na udaru zbog izjava pred meč sa Rusijom.

- Ovo je bio najlakši skauting do sada, tačno znam kako moramo igrati. Najvažnije će biti da smo spremni da pratimo Mozgova i njegove koridore nakon "pik end rola" sa Švedom. Njega ćemo takođe morati da zaustavimo jer je dobar i u igri dva na dva i jedan na jedan. Oni često spuštaju loptu na Kurbanova, koji je odličan u igri leđima. Moramo paziti na defanzivnu tranziciju, jer su oni jako brzi i moramo ih dobro pratiti - rekao je Petrović pred meč, što je postalo predmet ismijavanja na društvenim mrežama.

Poslije 16 godina košarkaši Rusije ubacili su 100 poena na evropskim prvenstvima, a posljednji put su to učinili 2001, kada su, takođe u Turskoj, pobijedili Grčku sa 106:81.

"Danima se palimo"

Najbolji igrač Hrvatske u debaklu od Rusije, Bojan Bogdanović, teško je podnio eliminaciju.

- Iz godine i godinu ponavlja nam se ista stvar. Danima se palimo da je ovo Dan "D", a onda izađemo na teren i primimo 100 poena. Uzaludno je pričati o taktici. Trojke Šveda su najmanji problem, lagano smo im dopuštali poene, nismo napravili nijedan muški faul, a zadnji napad na kraju druge četvrtine je slika i prilika utakmice. Nedostajalo nam je krvi i borbe - rekao je Bogdanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana