Haotično stanje u Rukometnom savezu BiH: Kancelarija prazna,radnici traže prava

Dušan Repija
Haotično stanje u Rukometnom savezu BiH: Kancelarija prazna,radnici traže prava

Sarajevo - U kancelariju Rukometnog saveza BiH juče je došlo samo nekoliko službenika predvođenih predsjednikom Amirom Zahirovićem, dok su ostali zaposleni odlučili da neće dolaziti na posao, jer nisu dobili platu punih 17 mjeseci.

Ovo bi mogao da bude početak kraja broda koji tone već duže vrijeme, ali je do sada nekako uspijevao da se održi na površini. Zaposleni su putem saopštenja za javnost objasnili težak položaj u kojem se nalaze, a ističu da su u više navrata dobijali obećanja starog i novog rukovodstva da će njihovi problemi biti riješeni. To se nije desilo, pa su poslije organizacije meča sa Estonijom odlučili da više ne dolaze na posao. Saopštenje su potpisali Bojan Jolić, Željna Delahmetović, Mirsada Đaltur i bivši prvi čovjek Saveza Enid Tahirović, koji je, kako kaže, stao uz svoje kolege.

Predsjednik RS BiH Amir Zahirović tvrdi da mu nije jasna odluka dijela zaposlenih.

- Dio istih tih radnika kumovao je ovakvom stanju kakvo je sada nesavjesnim radom i djelovanjem. Ispada smiješno da Tahirović sam sebi nije isplatio 14 plata - rekao je Zahirović, dok je Tahirović kratko odgovorio da sve može biti provjereno i dokazano.

Uprkos haotičnom stanju on tvrdi da kancelarija radi i da su na poslu osim njega još Fuad Lipa, generalni sekretar Šejla Tančić, direktor Gordan Muzurović.

Problem RS BiH je prilično jasan. Od osnivanja novog saveza početkom juna ništa se nije promijenilo, jer novi RS BiH nije dobio poreski broj, odnosno dobio je broj starog saveza čiji su računi blokirani, a dugovanja oko tri miliona maraka.

- Nalazimo se u šizofrenoj situaciji jer su nam državne strukture dva puta dale rješenje o registraciji novog rukometnog saveza, međutim Poreska uprava FBiH je to odbila. Žrtve smo nerazumijevanja i državnih i federalnih struktura, jedni nam kažu da smo novi savez, a drugi ne prihvataju tu odluku i ne daju nam novi ID broj. Na sastanku koji smo održali sa državnim vrhom prihvatili smo sva prava i obaveze starog saveza, dakle, obavezali smo se da ćemo vratiti sve dugove, tako da ne vidim dugove kao problem za dobijanje novog ID broja - rekao je Zahirović.

Žalba

S obzirom na to da je Poreska uprava FBiH drugi put odbila da izda novi ID broj RS BiH, sve kreće ispočetka.

- Žalićemo se ponovo na takvu odluku, a u što kraćem rou održati sjednice Upravnog i Nadzornog odbora - rekao je Zahirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana