Grahovac i Ilić donijeli pehar i 10.000 evra Šartru

Siniša Kotaraš
Grahovac i Ilić donijeli pehar i 10.000 evra Šartru

Doboj - Rukometaši francuskog Šartra pobjednici su 51. međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2019". Ekipa Nebojše Grahovca i Vanje Ilića do trofeja i čeka na 10.000 evra je došla tek nakon boljeg izvođenja sedmeraca, pošto se finalni meč sa Eurofarm Rabotnikom iz Bitolja završio bez pobjednika 22:22.

U šutevima sa sedam metara više koncentracije su imali Francuzi, a briljirali su Grahovac, koji je zaustavio šut Gorana Kuzmanovskog, te Ilić, koji je bez problema realizovao svoj sedmerac. Nekadašnji golman Borca, uz reprezentativca Srbije Ilića, najzaslužniji je za ovu pobjedu, jer je sa nekoliko sjajnih odbrana uspio da zadrži svoj tim u "egalu". Svakako najznačajnija, uz zaustavljeni sedmerac, je odbrana šuta Marina Vegara u posljednjoj sekundi finala. Sa druge strane, Ilić je bio najefikasniji igrač utakmice sa sedam postignutih pogodaka.

" Bili smo srećni već zbog same činjenice da smo se plasirali u finale, a sada, nakon osvajanja ovog turnira, mogu reći da smo presrećni. Nije mala stvar u premijernom nastupu na ovom turniru otići do samog kraja. Istina, loše smo otvorili finale, imali smo zaostatak od pet golova, ali je naš timski duh bio presudan da podignemo igru u odbrani na mnogo viši nivo. U drugom poluvremenu imali smo dosta problema da probijemo zaista čvrstu odbranu protivnika, a na kraju nas je Grahovac sjajnom odbranom doveo u šansu da sa sedam metara pokušamo da pobijedimo. Penali su lutrija, a naši golmani su, na moju sreću, ovoga puta bili bolji" sa ponosom je naglasio trener francuskog tima Toni Đirona. Dodao je da je turnir imao posebnu važnost, jer je novi prvoligaš Francuske igrao sa dva tima koji učestvuju u Ligi šampiona, Tatranom i Eurofarm Rabotnikom, te sa još dva učesnika SEHA lige, Pekingom i Vojvodinom.

" Morate znati da smo u sezonu ušli sa osam novih igrača, novim trenerom i zaista nam je važno da se što prije uigramo i uklopimo u jednu cjelinu. A dokaz da smo na najboljem putu, osim ovog trijumfa, jeste i činjenica da smo imali još tri igrača u najboljoj postavi turnira" rekao je Đirona. Grahovac je presrećan, jer je napokon uspio da trijumfuje na dobojskom turniru, ali i što će nastupiti i naredne godine, jer sada Šartr ima obavezu da brani pehar.

" Imao sam ogromnu želju da osvojim ovaj turnir na kojem sam do sada nastupao osam ili devet puta. I uspio sam da pomognem ekipi da izbori neriješen rezultat, a onda da u penal-završnici savladamo sjajnu ekipu Eurofarm Rabotnika. Ovo je, moram da budem iskren, pobjeda ekipe koja je za vrlo kratko vrijeme uspjela da se uigra i stvori hemiju u svlačionici i mislim da su svi igrači dali svoj doprinos za ovu pobjedu" naglasio je Grahovac. Prvi čovjek turnira Enes Suljkanović bio je posebno ponosan nakon što je ova smotra zvanično zatvorena.

" Već sama imena učesnika su obećavala da će ovaj turnir biti zanimljiv i uzbudljiv. Utakmice su zaista bile na vrhunskom nivou i siguran sam da su poštovaoci rukometne igre uživali u svim mečevima. Kuriozitet ovogodišnjeg izdanja turnira je taj da je prvi put u Evropi učestvovala jedna kineska ekipa, čime smo ušli u istoriju. Imali smo i oproštaj dvije rukometne "gracije" Branke Marić i Zorice Gardinovački, imali smo susret rukometnih veterana Sloge i Gračanice, Paradu sporta, bili smo i domaćini sastanka Upravnog odbora RS BiH, tako da je ovih dana Doboj zaista bio grad sporta" istakao je Suljkanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana