Goran Pandev završio igračku karijeru

Tanjug
Foto: Twitter

RIM- Bivši fudbalski reprezentativac Sjeverne Makedonije Goran Pandev saopštio je da je završio igračku karijeru, prenosi "Gazeta delo Sport".

"Poslije punih 20 godina, vrijeme je da završim. Moj najstariji sin ima skoro 13 godina, ranije sam ga viđao samo u pauzama između sezona. Sada želim više pažnje da posvetim svojoj porodici, ali to ne znači da ću se udaljiti od fudbala, jer ne znam da radim ništa drugo“, rekao je Pandev.

Pandev (39) je drugi dio prošle sezone proveo u Parmi, a tokom ljeta nije uspio da pronađe angažman u nekom drugom klubu.

"Cijelo ljeto nisam razmišljao o fudbalu i bilo je opuštajuće. Jedite više i manje trenirajte. Uz to imam još koji kilogram viška, a sa 39 godina sve je teže. Volim da radim sa mladima i pomažem im, razgovaram sa njima i gledam njihove utakmice. Zato sebe u budućnosti više vidim kao direktora ili sportskog agenta", zaključio je Pandev.

On je karijeru počeo u Belasici, a potom je igrao za Inter, Spaciju, Ankonu, Lacio, Napoli, Galatasaraj, Ðenovu i Parmu. Za reprezentaciju Sjeverne Makedonije odigrao je 122 meča i postigao je 38 golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana