Goran Ivanišević vjeruje da Novak Đoković ima dobar žrijeb

Agencije
Goran Ivanišević vjeruje da Novak Đoković ima dobar žrijeb

Pariz - Senzacionalni pobjednik Vimbldona 2001. godine, a sada trener najboljeg tenisera Hrvatske Marina Čilića, Goran Ivanišević, vjeruje da je Novaku Đokoviću bolje što se u četvrtfinalu sastaje sa Rafaelom Nadalom, nego da je žrijeb odlučio drugačije.

Nadal je devetostruki osvajač drugog grend slema sezone i branilac titule, ali je zbog loših igara u posljednje vrijeme pao na sedmo mjesto ATP liste, te zahvaljujući odustajanju Miloša Raonića postao šesti nosilac. To ga je spojilo sa najboljim igračem svijeta mnogo ranije, što je bilo očekivao na početku sezone.

- Da mi je prije godinu neko rekao da će Đoković i Nadal igrati u četvrtfinalu, mislio bih da je totalno poludio, ali eto, desilo se. Novak apsolutno dominira muškim tenisom, podigao je sve na viši nivo. Nikada do sada nije bio isključivi favorit da osvoji Rolan Garos, a ta njegova uloga dosta je izražena ove sezone. Po mom mišljenju, za Novaka je mnogo bolje da igra prije sa Nadalom nego kasnije. Ovo je najbolja moguća situacija za Novaka što se tiče žrijeba, da je moglo i ranije, bilo bi još bolje, ali ne može - rekao je Ivanišević u razgovoru za B92.

Hrvat je zatim izanalizirao žrijeb i najveće prepreke za Đokovića na putu do jedine titule koja mu nedostaje.

- Nadal se naravno ne smije otpisati, osvojio je ovaj turnir devet puta i ovdje se osjeća kao kod kuće. Endi Marej je takođe među favoritima. Kada je riječ o Rodžeru Federeru, žrijeb mu je dobar, ali je on uvijek dobar onoliko koliko igraš dobro, ako igraš loše, ne vrijedi ti nikakav žrijeb. Federer vidi svoju priliku, a velika stvar kod njega jeste što on uvijek iskoristi te šanse da dođe daleko, do polufinala ili finala, a onda je sve moguće. Ipak, po meni je favorit broj jedan Novak i bilo bi lijepo da osvoji titulu koja mu nedostaje - rekao je Ivanišević.

Njemu i njegovom pulenu ove godine ne ide baš najbolje, ali ostaće upamćen posljednji grend slem u 2014. godini, US open, na kojem je Čilić otišao do kraja i postao poslije svog trenera drugi Hrvat sa grend slem titulom.

- Dopada mi se uloga trenera, pogotovo kada Marin igra dobro, onda je sve lakše. Pružio mi je šansu prošle godine i "kliknuli" smo odlično. Mogu s njim da popričam, da spremimo meč, ali kada sjednem na stolicu, postajem gledalac kao i svi drugi i nema tu mnogo pomoći. Nisam tip kao Ivan Lendl, koji drži sve u sebi, volim malo emocije da pokažem. Volim što sam trener i drago mi je što je dosta mojih bivših kolega sada među trenerima - Boris Beker, Serhi Brugera, Majkl Čeng, Stefan Edberg - zaključio je Ivanišević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana