Goran Ivanišević govorio o saradnji sa Đokovićem: Nije bitno ko je bolji, već ko je pobijedio

Agencije
Goran Ivanišević govorio o saradnji sa Đokovićem: Nije bitno ko je bolji, već ko je pobijedio

Umag - Nekadašnji pobjednik Vimbldona Goran Ivanišević prokomentarisao je spektakularno finale Vimbldona u kojem je Novak Đoković savladao Rodžera Federera u pet setova.

Ivanišević je bio u stručnom štabu Đokovića tokom prve sedmice, pa smatra da je ovo i njegov trofej, čime je postao jedan od rijetkih koji je osvajao Vimbldon i kao igrač i kao trener.

- Smijem li ja to računati ili ne smijem? Mislim da smijem. Vidi, bio sam tamo kad je ostvario prve tri pobjede. Onaj sa Hubertom Hurkačem u trećem kolu je bio malo teži meč, ali taj mali će biti dobar. Znači, bio sam na treninzima, bio sam na mečevima u prvoj nedjelji. Drugu nedjelju sam sve vrijeme bio na mobilnom, pričao sam sa svima. Neću biti bahat, ali ću ga svejedno staviti u kućicu. U stvari, biću ovaj put bahat. Mislim da sam jedan od rijetkih koji je Vimbldon osvojio kao igrač i kao trener. Nema ih mnogo - naglasio je Ivanišević.

Popularni Zec je na sebi svojstven način dao viđenje finalnog meča.

- Ovo je savršen primjer da j***š ljepotu i j***š onoga ko je bolji ako na kraju ne dobije meč. Znači, Federer je odigrao briljantan meč, bio je bolji u svakom segmentu igre, osim što nije dobio meč. Stvarno je odigrao tri taj-brejka za “onu stvar”. I tu se vidi koliko je Novak jak u glavi. Kad je trebalo, glava je presudila. Ne igraš najbolje, ne igraš ni blizu najboljeg, ovaj s druge strane taktički sve odigra čudesno i izgubi meč. Nevjerovatno! Federeru će biti teško da se oporavi od ovoga. Ovo je lagani šok za sve - nastavio je Ivanišević. 

Švajcarac je ovaj poraz uporedio s onim od Rafaela Nadala u finalu 2008, pa je naglasio da se i tada vratio, te da će se vratiti i sada.

- Može on to porediti s čim god hoće, ali već je vidio 21. grend slem trofej u kućici, a Noleta će sada biti jako teško dobiti. Odletjeće još više, kao da mu neko stavi dvije rakete, znaš već gdje - rekao je Ivanišević.

Objasnio je zašto je Đoković tako dobar.

- On je perfekcionista, teži svaki dan da bude sve bolji i bolji. Ovi drugi te pritiskaju ako nisi najbolji. Nevjerovatan je i kao osoba i ta cijela njegova komunikacija sa cijelim timom. Novak uvijek pita gdje može da napreduje, želi da obori rekord po broju nedjelja na broju jedan, sigurno i po broju grend slemova. Mislim da je ogroman favorit na US openu, ako ostane zdrav, biće to sljedeće sezone interesantna godina - izjavio je Ivanišević.

Mnoge je iznenadila saradnja njih dvojice s obzirom na to da je Đokoviću išlo odlično i prije nego što je učlanio Ivaniševića u svoj tim.

- On je perfekcionista, a ima stvari koje može još bolje da radi. Držim se teorije “Balkanca najbolje može da trenira Balkanac”. Taj mentalitet, to mogu razumjeti samo ljudi s ovog podneblja. Sigurno me nije uzeo bezveze da je išao kroz bilježnicu i rekao tako, hajmo sada da uzme mene - dodao je Ivanišević.

Najljepši nije najbolji

Hrvatski teniski stručnjak Nikola Pilić, koji je jedno vrijeme sarađivao sa Novakom Đokovićem, oduševljen je finalnim duelom najboljeg tenisera svijeta i Rodžera Federera na najprestižnijem grend slem turniru.

- Navijao sam za Novaka, bio je moj igrač, ali mnogo poštujem Federera. Novak je najbolji na betonu, Rafa na šljaci, a Federer može da igra gdje hoće. To svi znaju. A baš moram da kažem da Rodžer igra najljepši, a Novak najbolji tenis. Mislim da je tako najbolje reći - rekao je Pilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana