Fudbaleri Republike Srpske na listi

Bojana Bojić
Fudbaleri Republike Srpske na listi

BANjA LUKA - Goran Đukić prvi je fudbaler na listi deset najboljih sportista Republike Srpske koji je 1992. godine zauzeo četvrto mjesto. Bio je snažan stub odbrane Borca. Sljedeći predstavnik najpopularnijeg sporta koji se našao na listi deset najboljih sportista bio je Saša Raca, fudbaler Kozare, koji je 1994. godine zauzeo deseto mjesto.

Zoran Majstorović je najviše rangirani fudbaler na listi odabranih. On je 1996. godine bio treći na listi, a svojim golovima tada je doveo Boksit do prvog mjesta u istočnoj grupi Prve lige, zatim do šampionskog trona i trijumfa u Superkupu Republike Srpske. Godinu kasnije na listi se našao kreator igre tima iz Ugljevika, Goran Sarić koji je zauzeo peto mjesto u Izboru najboljih sportista Srpske.

Najveće zasluge Radniku iz Bijeljine za osvajanje jesenje titule 1998. godine pripale su Miloradu Zeki Saviću, koji se isticao sjajnim igrama, asistencijama i golovima, a specijalnost su mu bili slobodnjaci. Zasluženo je te godine zauzeo osmu poziciju na listi najboljih sportista Srpske. Ponovo se među odabranima fudbaler našao 2001. godine. Bio je to Vladan Grujić, kome je pripalo deveto mjesto, godinu kasnije Željko Radović (Leotar) je bio četvrti, da bi 2003. svoje mjesto izborio i Branislav Krunić (Leotar), zauzevši šesto mjesto. Petar Jelić, fudbaler Modriča Maksime, 2004. je bio šesti na listi deset najboljih, a 2005. Gojko Pivač (Radnik) je zauzeo sedmu poziciju. Na prošlogodišnjem Izboru sportiste deseti je bio Stevo Nikolić (Modriča Maksima).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana