Fudbaleri Radnika u prvoj provjeri savladali juniorski tim: Petrović zadovoljan, ali i zabrinut

Darko Pašagić
Fudbaleri Radnika u prvoj provjeri savladali juniorski tim: Petrović zadovoljan, ali i zabrinut

BIJELjINA - Poslije prve, i to interne provjere u kojoj su savladali juniorski tim sa 1:0 trener Radnika Slavko Petrović smatra da je duga pauza ostavila traga na igračima, ali da je to sve razumljivo kada je poznato da su Bijeljinci zbog pandemije virusa korona bez zvanične utakmice još od početka marta.

U prilično izjednačenoj utakmici, u kojoj su juniori pružili dostojan otpor prvom timu Radnika, jedini pogodak postigao je Faruk Gogić početkom drugog dijela.

- Videlo se da igračima nedostaje rutine, jer su skoro četiri meseca bez utakmica, ali važno je da smo krenuli. Prvi tim je propustio nekoliko izglednih prilika, ali nije nam cilj bio da se već na startu raspucaju, već da se dobro istrče. Naši juniori su pokazali zube i to može sve da nas raduje jer ih očekuje završnica takmičenja za plasman u Omladinsku premijer ligu BiH - naglasio je Petrović.

Novo povećanje broja zaraženih virusom korona dovelo je do toga da je odigravanje utakmica, pa čak i prijateljskih zabranjeno do 6. jula.

- To bi moglo da stvori velike probleme ne samo Radniku već i ostalim klubovima koji su u pripremnom periodu. Trebalo je 4. jula da igramo kontrolni meč sa povratnikom u prvoligaško društvo Srpske Drinom iz Zvornika, ali je to sada pod velikim znakom pitanja. Ne znam kako će sve ovo ispasti, ali se nadam da će se situacija smiriti i da će uskoro sve biti kao nekada, bar što se tiče fudbala - nastavio je Petrović.

Bijeljinci su ovog ljeta već ostali bez velikog broja kvalitetnih fudbalera čiji će odlazak biti jako teško nadomjestiti. Za sada su otišli Srđan Bečelić, Luka Bilobrk, Mahir Karić, Alem Merajić, Ševko Okić, Milan Plavšić i Slaviša Radović, dok se Miloš Simonović, koji ima ugovor do 31. decembra, još nije pojavio, ali ni objasnio razlog nedolaska na početak priprema.

- Protiv njega je već pokrenut disciplinski postupak i sigurno ga očekuju određene sankcije. Nismo doveli još nijedno pojačanje, a sa nama je nekoliko igrača na probi. Profesionalni ugovor potpisao je naš junior Nenad Nikić, dok su kadeti Mustafa Šukilović, Dalibor Mitrović i Ljubiša Cvijanović priključeni seniorskom pogonu. Moramo se pojačati na mjestu štopera, desnog i lijevog beka, ofanzivnog veznog i napadača. Očekujem da sastav kompletiramo do 9. jula, kada odlazimo na Zlatibor, gdje ćemo ostati devet dana i odigrati tri utakmice. Već 10. jula igramo protiv Sloge iz Požege, za 13. tražimo rivala, dok ćemo se 17. sastati sa Inđijom - dodao je Petrović. 

Varnice

Koliko je susret bio žustar pokazuje i podatak da je početkom drugog dijela došlo do sudara glavama Nenada Nikića i Bojana Vinskog, koji je došao na probu u Radnik, te su obojica završila u hitnoj na sanaciji povreda. U jednom momentu došlo je i do verbalnog sukoba između trenera juniora Jovice Lukića i Jove Borkovića koji je sudio ovaj susret. Lukić je žestoko reagovao nezadovoljan odlukom Borkovića, ali su se poslije utakmice strasti smirile uz prijateljski zagrljaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana