Fudbaleri Krupe bili svjedoci tragedije koja je zadesila igrača Osijeka: Za bratovu smrt saznao u restoranu

Darko Pašagić
Fudbaleri Krupe bili svjedoci tragedije koja je zadesila igrača Osijeka: Za bratovu smrt saznao u restoranu

Banjaluka - Kontrolna utakmica odigrana u Velikoj između Osijeka i Krupe (1:1) ostala je u sjenci tragičnog događaja koji se desio u Slavonskom Brodu, ali je neposredno bio povezan sa ovim mečom.

Naime poslije susreta obje ekipe su otišle na zajednički ručak, a tu ih je zatekla vijest da se na utakmice Treće hrvatske lige između Marsonije i Slavonije domaći igrač Bruno Boban (26) srušio na teren i preminuo nakon što mu je pozlilo. Nešto ranije, nesrećnog mladića je protivnički igrač pogodio loptom u pleksus, on je na trenutak nastavio da trči, a zatim se srušio. Pritrčali su mu saigrači i klupski ljekar, a poslije bezuspješne reanimacije koja je trajala više 40 minuta konstatovana je smrt.

- Vijest nas je zatekla za stolom, a rođeni brat nesrećnog mladića Gabrijel, prvotimac je Osijeka i veoma teško je sve to podnio, ali i mi koji smo praktično bili svjedoci svega šta se dešavalo, jer su informacije iz Slavonskog Broda stizale neprekidno. Prava tragedija, jednostavno ne znam šta da kažem - rekao je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

Fudbaleri Krupe ističu da je bilo jako teško gledati mučne scene, kada se saznalo za smrt Brune Bobana.

- U prvi mah nismo znali šta se dešava. Poruke u restoran su stizale bez prekida, igrači Osijeka pokušali su da utješe Gabrijela, ali to je bilo nemoguće. Žao mi je zbog svega ovog, jer se to moglo desiti bilo kome. Svaki fudbaler je pod svakodnevnim naporima i veoma teško je sve to izdržavati fizički - naglasio je kapiten Krupe Aleksandar Vukotić.

Pored svih mučnih dešavanja prvotimac premijerligaša iz kanjona Tijesno Slobodan Milanović je još zaradio i povredu zadnje lože desne noge.

- Sjedili smo malo odvojeno od fudbalera Osijeka, ali poslije komešanja vijest se brzo proširila cijelim restoranom. Za Gabrijelom je istrčalo nekoliko igrača Osijeka, pokušavali su da ga utješe, ali bezuspješno. U posljednje vrijeme sve više fudbalera umire na terenima, ali smatram da je to jednostavno sudbina. Ne vjerujem da su neki drugi faktori, jer svi sportski živimo. Što se tiče moje povrede njen karakter će se znati tek poslije detaljnih pregleda - istakao je Milanović. 

Smodek: Treba poboljšati preglede

Ljekar Dinama i jedan od najuglednijih doktora sportske medicine u Hrvatskoj Ivica Smodek je naglasio da teško bez autopsije govoriti u uzrocima smrti Brune Bobana.

- Jak udarac u pluća, odnosno prsni koš, može uzrokovati aritmiju koja može dovesti do zastoja rada srca. Pod hitno bi trebalo poboljšati ljekarske preglede i da obavezno na svim utakmicama i nižih liga bude prisutna hitna pomoć - rekao je Smodek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana