Fudbaleri Borca doputovali u Tursku: Marinović traži idealnu postavu

Darko Pašagić
Fudbaleri Borca doputovali u Tursku: Marinović traži idealnu postavu

ANTALIJA - Ekspedicija banjalučkog Borca doputovala je u Antaliju, gdje će se u naredne dvije sedmice spremati za drugi dio prvenstva u kojem je primarni cilj da se po četvrtu godinu zaredom obezbijedi plasman na evropsku scenu.

Let od Beograda do Antalije protekao je u dobroj atmosferi, a “crveno-plavi” su već u petak poslijepodne odradili prvi trening na jednom od mnogobrojnih terena.

- Iako je bilo dosta odlazaka najvažnije je da smo sačuvali kostur ekipe iz prošle sezone. Imamo mnogo mladih koji su došli i sigurno je da ćemo imati jedan balans mladosti i iskustva u ekipi. Priključili smo i jedan broj igrača iz omladinskog pogona. Ono što sam dosad vidio jeste to da imaju kvalitet, talenat i da će kroz rad i utakmice, koje ćemo imati u Antaliji a koje su dosta zahtjevne, dobiti dodatno iskustvo i ostati s nama. I moje opredjeljenje i opredjeljenje kluba je da imamo što više igrača iz našeg pogona i nadam se da će tako biti i u budućnosti - naglasio je Marinović.

U Antaliji je planirano odigravanje četiri kontrolne utakmice. Prva provjera zakazana je već za nedjelju kada će rival biti moskovski Dinamo. Naredni protivnik biće Vejle (4. februar), dok će 9. februara odigrati dvije utakmice i to protiv ruskog Rodina iz Moskve, te letonske Aude.

- Odigraćemo četiri utakmice s veoma kvalitetnim protivnicima. To nam je i potrebno da vidimo na čemu smo, ali i zbog toga što nas na proljeće čekaju velika iskušenja. Sigurno da ću na njima pokušati izvući maksimum iz igrača, što je takođe veoma bitno za nas, a na ovim mečevima mladi igrači sakupiće i određeno iskustvo - dodao je Marinović.

Među 29 fudbalera koji su se našli na spisku nije bilo štopera Strahinje Bošnjaka. Mladi defanzivac i nekadašnji đak Partizana sporazumno je raskinuo ugovor s Banjalučanina i slobodan je u izboru nove sredine. Na Gradski stadion ove zime stigli su Jakov Blagaić, Sergej Dojčinović, Ivan Lagundžić i Nikola Pejović, a s pozajmica su vraćeni Marko Kujundžić, Filip Račić i Dejan Bosančić.

- Što se tiče nas to bi bilo to ove zime. Ukoliko se pojavi mogućnost da angažujemo nekog provjerenog fudbalera naravno da ćemo reagovati, ali male su šanse za to - naglasio je potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković.

“Crveno-plavi” s 29 aduta

Marinović je u poznato tursko ljetovalište poveo 29 igrača, a na spisku putnika našli su se Bojan Pavlović, Nikola Ćetković, Mladen Jurkas, Aleksandar Vojnović, Darko Lazić, Aleksandar Subić, Đorđe Milojević, Nedeljko Piščević, Enver Kulašin, Nikola Ninković, Dejan Popara, Obren Cvijanović, Benjamin Tatar, Alen Jurilj, Fedor Predragović, Jovo Lukić, Dejan Bosančić, Filip Račić, Ivan Lagundžić, Sergej Dojčinović, Momčilo Mrkaić, Jakov Blagaić, Nikola Pejović, Sergej Bogdanić, Danilo Moconja, Savo Šušić, Stefan Marčetić, Andrej Bosnić i Marko Kujundžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana