Foča ponosna na velikog šampiona Gorana Kovačevića

SRNA
Foča ponosna na velikog šampiona Gorana Kovačevića

FOČA - Šampion Evrope, parakaratista Goran Kovačević svima može biti inspiracija i putokaz da se sve životne prepreke mogu prebroditi vrijednim radom, ljubavlju i posvećenošću, poručio je načelnik opštine Foča Milan Vukadinović, koji je danas ugostio ovog osvajača zlatne medalje na Evropskom fudokan karate prvenstvu u Sloveniji.

Načelnik Foče je novčano nagradio evropskog šampiona i njegovog trenera Ljubomira Todovića, koji se takođe okitio najsjajnim odličjem u konkurenciji veterana.

Kovačević je ispričao da je put u Sloveniju bio naporan, da je bilo umora, ali da je mnogo srećan zbog osvajanja titule.

"Titula je došla nakon 25 godina vrijednog rada u `Ljubišnji`. Biće još medalja i pehara. Hvala opštini, načelniku i treneru Todoviću, svima se od srca zahvaljujem", rekao je Kovačević.

Todović je rekao da je srećan što su načelnik i opština prepoznali rad, sportske i ljudske kvalitete vrhunskog karatiste Gorana Kovačevića i što su sugrađani sa oduševljenjem pozdravili njegov rezultat.

"Posebno mi je drago da je načelnik našao vremena da primi i razgovara sa našim velikim šampionom. Mi smo odmah počeli pripreme za naredno veliko takmičenje - ako Bog da i ako nam se sve posreći u Beogradu bi trebalo u oktobru da bude i Svjetsko prvenstvo. Trudićemo se, vrijedno raditi, nećemo se osramotiti", dodao je Todović.

Uz čestitke za veliki uspjeh, načelnik opštine nagradio je Kovačevića i Todovića sa po 300 KM, koje će iskoristiti za nabavku kimona.

Vukadinović je rekao da je Kovačević veliki šampion, na kojeg su u Foči svi ponosni, a da je novčana nagrada mali znak pažnje.

"Odlučio sam da ih nagradim nabavkom prijeko potrebne sportske opreme i nadam se da će im to značiti u budućem radu. Kovačević je primjer dobrog momka koji definitivno može da bude putokaz mladim ljudima da treba da se bore u životu i da je uspjeh zagarantovan nakon truda, rada i zalaganja", poručio je Vukadinović.

Goran Kovačević, karatista sa Daun sindromom, osvojio je prvo mjesto u katama u kategoriji starijih seniora parakaratista, od 35 do 49 godina, na Evropskom šampionatu u slovenačkom mjestu Podčetrtek. /kraj/aj/ab/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana