Filip Stojković, desni bek Crvene zvezde, za “Glas Srpske”: Neuspjeh sve osim pobjede

Nikola Lučić
Filip Stojković, desni bek Crvene zvezde, za “Glas Srpske”: Neuspjeh sve osim pobjede

Beograd - Biti dio “vječitog” derbija san je svakog fudbalera koji prvi put obuče dres Crvene zvezde ili Partizana, a desni bek aktuelnog šampiona Srbije Filip Stojković u subotu će peti put istrčati na teren protiv najvećeg rivala.

Popularni Žule, kao i trener Vladan Milojević, još ne zna za poraz protiv tima iz Humske, a u razgovoru za “Glas Srpske” rekao je da bi sve osim pobjede u 159. činu najveće srpske fudbalske svetkovine bio veliki neuspjeh bez obzira na veliku bodovnu prednost njegovog tima na tabeli.

- Kao što je to slučaj pred svaki derbi, i ovaj put kao da je neko zaustavio sat, pa nikako da dočekamo da krene utakmica. Ko god da izađe na teren, daće sve od sebe da pruži maksimum i pomogne timu da dođe do još jedne pobede jer upravo to želimo. Sve osim toga za mene lično bio bi neuspeh - započeo je priču Stojković.

Iako “crveno-bijeli”, objektivno gledano, u meč ulaze s ulogom favorita, čar derbija je upravo u tome što ne bi bilo prvi put da ekipa koja je u podređenom položaju na kraju izađe kao pobjednik. U prvom ovosezonskom okršaju u Humskoj Partizan je bio mnogo bolji rival i malo je nedostajalo da uzme i sva tri boda bez obzira na to što je Zvezda u tom periodu protiv Liverpula ostvarila jednu od najvećih pobjeda u novijoj istoriji kluba.

- Slažem se da sve ovo ne mora ništa da znači i da će oni imati još veći motiv da odigraju kvalitetno i dođu do bodova. Derbi je derbi, i mnogo toga će zavisiti od samog početka utakmice, raspoloženja igrača i trenutka inspiracije - zaključio je Stojković.

Dodatni vjetar u leđa, po navici, imaće i od navijača, koji su na utakmicama protiv Partizana uvijek posebno raspoloženi. Sa takvom atmosferom prvi put susrešće se i novajlije Nemanja Milunović i Milan Gajić, koji bi trebalo da krenu od prvog minuta, a s obzirom na iskustvo igranja ovakvih utakmica, Stojković je rekao da je svojim savjetima uvijek spreman da razbije tremu.

- Odlično smo ih prihvatili jer, pored fudbalskih, poseduju i ljudske kvalitete. Krasi nas odlična atmosfera, koja je i zaštitni znak ove generacije i sve to zagarantovano donosi uspeh. Često smo na pripremama pričali da su nas pojačali fantastični igrači, a već protiv Vojvodine imali smo četvoricu debitanta i to dovoljno govori o njihovom kvalitetu - izjavio je Stojković.

Ne razmišlja o golu

Nije tajna da fudbaleri koji dobiju čast da zaigraju na “vječitom” derbiju maštaju o postizanju gola bez obzira na to na kojoj poziciji igraju. Međutim, Stojković više razmišlja o svojim zadacima u odbrani.

- Ima ko da daje golove, najbitnije je da pobedimo, a ko će biti strelac manje je važno. Naravno, ukoliko budem imao priliku za gol, trudiću se da je iskoristim - rekao je Stojković. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana