Feniks želi u Ligu BiH

M. Z.
Feniks želi u Ligu BiH

BANjALUKA - Ženski košarkaški klub Feniks iz Banjaluke bilježi odlične rezultate u svim starosnim kategorijama, a želja svih u klubu je da seniorski sastav iduće sezone zaigra u Ligi BiH.

- Trenutno smo prvi u Prvoj ligi Republike Srpske sa tri pobjede i vjerujemo da ćemo stići do šampionskog pehara. Velika nam je želja da igramo u Ligi BiH, jer već osam godina “proizvodimo” igračice za druge klubove pa bismo željeli da se sa sopstvenim snagama okušamo u najvišem rangu. Takođe bismo htjeli da naše košarkašice u sezoni igraju po 20 takmičarskih utakmica, a ne mnogo manje, kao što je to slučaj sada, jer mogu napredovati samo kada igraju protiv jačih od sebe - rekao je jedan od trenera Feniksa Darko Kosić.

Jednom su već stekli pravo nastupa u Ligi BiH, ali su morali odustati zbog nepovoljne finansijske situacije.

- To se desilo 2015. godine, kada smo bili šampioni Republike Srpske, a pošto nismo skupili dovoljno novca za nastup u Ligi BiH, odlučili smo da se ne upuštamo u tu avanturu, jer bismo samo stvorili dugove, što bi pokvarilo odličnu atmosferu koju imamo u klubu. Vjerujem da će uprava sada obezbijediti sredstava pa ćemo moći da odmjerimo snage sa najboljim ekipama u BiH - kazao je Kosić.

Klub ima sve selekcije, šest omladinskih i seniorski sastav, a u vezi sa njim je i jedna specifičnost.

- Imali smo slučaj da naše tri košarkašice igraju za tri različite kadetske reprezentacije i vjerujem da nijedan tim iz BiH nije imao takav slučaj. Jedna od njih igrala je za BiH, druga za Srbiju, a treća za Švajcarsku, na šta smo posebno ponosni - dodao je Kosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana