Federer igra samo na Rolan Garosu

Agencije
Federer igra samo na Rolan Garosu

BAZEL - Ulaskom u ozbiljnije godine Rodžer Federer sebi sve više prilagođava ATP kalendar pa je odlučio da naredne sezone preskoči sve turnire na šljaci, osim Rolan Garosa, na kojem je ove sezone izgubio u polufinalu od Rafaela Nadala.

Zemljana podloga nikada nije pretjerano odgovarala Švajcarcu, a s obzirom na to da je u avgustu napunio 38 godina, jasno je da mu prelazak sa betona na šljaku više pretjerano i ne prija. On je posljednjih godina imao i problema sa koljenom, pa više ne želi ništa da rizikuje. 

- Prije tri godine imao sam problema sa koljenom i probao sam da igram malo na šljaci pa sam se povukao sa Rolan Garosa. Poslije toga završetkom Vimbldona nisam igrao uopšte. Morao sam da operišem koljeno i vratio sam se tek 2017. Osjetio sam da to nije godina za šljaku, jer sam se brinuo kako ću reagovati između betona, šljake i trave i različitih kontinenata na kojima se igra - rekao je Federer.

Njemu će najvjerovatnije ponovo pripasti nagrada “fer-plej”, koju ATP svake godine dodjeljuje teniserima tako što u anketi učestvuju igrači i treneri. Interesantno je da će osvajaču 20 grend slem titula ova nagrada otići u ruke čak 14. put, dok Novak Đoković još čeka na prvu.

Od 2004. do 2018. godine Federer samo dva puta nije bio najbolji u ovoj konkurenciji, kada ga je na tronu mijenjao Nadal. Izvjesno je da će Španac dobiti nagradu za najboljeg igrača godine, ali Srbija nije bez predstavnika u borbi za priznanja, jer se Miomir Kecmanović takmiči za nagradu “novajlija godine”.

On je sezonu završio skorom od 24 pobjede i 22 poraza, a kao kruna svega takmičio se i na turniru za mlade nade u Milanu, gdje je u grupi od osam tenisera stigao do polufinala. Srpski igrač godinu je završio na 59. mjestu ATP liste. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana