Evropa opet u “Boriku”

Siniša Kotaraš
Evropa opet u “Boriku”

Banjaluka - Čelnici Rukometnog kluba Borac potvrdili su da će “crveno-plavi”, nakon osvajanja Kupa BiH, ove sezone sigurno zaigrati u Evropi. Ostaje samo da Banjalučani izaberu u kojem će to takmičenju biti, a i to bi trebalo biti poznato do polovine juna.

- Plasmanom na četvrto mjesto plasirali smo se u Čelendž kup, a osvajanjem Kupa BiH izborili smo mogućnost da zaigramo u kvalitetnijem Kupu EHF. Imamo još vremena za konačnu odluku koja će zavisiti i od toga kakvu ćemo ekipu imati. Moramo da imamo tim sposoban da odgovori izazovu jer ne želimo da budemo kanta za nabijanje - potvrdio je direktor Borca Vladimir Branković.

Prošle godine Banjalučani su bili prvaci BiH, ali su odustali od nastupa u Evropi. To je, prema riječima prvog Borčevog operativca, ipak donijelo određenu korist.

- Ako ima išta dobro u tome što prošle sezone nismo igrali Evropu, to je u podatku da smo uštedjeli određena sredstva koja smo automatski preusmjerili na zatvaranje starih dugova. Sada moramo sjesti i vidjeti kojim sredstvima ćemo raspolagati u predstojećoj sezoni kako bismo mogli da, u saradnji sa našim sportskim sektorom, formiramo tim koji će nas dostojno reprezentovati, kako u Evropi, tako i na domaćim terenima - dodao je Branković.

Direktor aktuelnih osvajača Kupa BiH želio je da posebno zahvali igračima i stručnom štabu na sjajnom izdanju na finalnom turniru.

- Bez svake sumnje, oni su pravi junaci i zaslužuju sve čestitke. Želio bih, uporedo, da zahvalim sjajnoj banjalučkoj publici na podršci, koja nas je dovela do trofeja, te članovima Upravnog odbora kluba koji su uložili maksimum truda da nam obezbijede sredstva neophodna za nesmetan rad. A posebnu zahvalnost dugujemo predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, predsjednici Vlade Željki Cvijanović, Ministarstvu sporta te gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću - kazao je Branković.

Odmor pa sastanci

Branković je otkrio redoslijed koraka u klubu.

- Kao prvo, daćemo igračima nekoliko dana odmora, a potom slijede sastanak i dogovor o nastavku rada. Uporedo, obavićemo razgovor s onim prvotimcima kojima su istekli ugovori, a svakako da već sada razmišljamo o određenim pojačanjima - potvrdio je Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana