Emeri hoće da se riješi Ezila

Agencije
Emeri hoće da se riješi Ezila

London - Mesut Ezil je možda i najbolji plejmejker na svijetu kada je njegov dan.

Problem je samo što su ti dani sve rjeđi, a nažalost, oni u kojima mu se uopšte ne igra postali su gotovo svakodnevica.

Zbog toga je menadžer Arsenala Unaj Emeri prelomio, vrijeme čudnjikavog Nijemca turskih korijena na “Emirejtsu” je isteklo. Španski stručnjak odlučio je da mu odlični kreativac sa svim svojim manama više nije potreban i pokušaće da ga proda već ove zime kako bi obezbijedio novac za pojačanja, prije svih svog ljubimca iz vremena dok je vodio Sevilju, Evera Banegu. To više nije tajna jer svi ostrvski mediji navode da je pukla ljubav između menadžera i fudbalera, koji nije konkurisao za najboljih 11 na posljednjem meču protiv Vest Hema, a čak nije imao mjesta ni na klupi.

- Odlučio sam se za igrače za koje sam vjerovao da su najbolji za ovaj meč. S Ezilom i pobjeđujemo i gubimo. Rezultati nemaju veze samo sa jednim igračem. Momci koji su igrali protiv Vest Hema su oni koji su to zaslužili - objasnio je Emeri.

Takva pozicija, naravno, nema veze s Ezilovim igračkim kvalitetom jer ga je prelijepo gledati kad je u punoj formi i motivaciji. Mnogo je doprinio Arsenalovoj seriji od 22 meča bez poraza, koja je uslijedila poslije neubjedljivog starta sezone i činilo se da je ponovo pronašao želju za fudbalom. Međutim, sreća je bila kratkog daha, a stari problemi ponovo zakucali na vrata... U toku krize u javnost je isplivao snimak koji je navodno nastao pred početak sezone. Na njemu Ezil i nekoliko saigrača u polusvjesnom stanju tumaraju po jednom klubu, a nerijetko završe i na podu od prevelike količine alkohola i “duvanja” gasa za smijanje. Odavno je poznato da je Nijemac veliki zaljubljenik u video-igre, a takav način života značajno utiče na raspoloženje, voljni momenat i odnos prema obavezama.

Problem za Emerija i Arsenal je taj što na adresu kluba nije stigla nijedna zvanična ponuda, a s obzirom na to da fudbaler zarađuje 400.000 evra sedmično, veliko je pitanje da li će se pojaviti klub koji je spreman da ponudi toliko. Pitanje je i da li je Ezil spreman na manje s obzirom na to da sa “tobdžijama” ima ugovor do sredine 2021. godine.

Emerijeve želje

Poznajući dobro kvalitet i mentalitet Evera Banege, Unaj Emeri je već spremio trogodišnji ugovor od 24,5 miliona. Argentinac je malo manje kreativan od Ezila, ali je sigurno mnogo veći radnik, a Španac smatra da bi mu baš takav profil igrača dobro došao da nadogradi ekipu. Oko je bacio i na zemljaka koji ne dobija veliku minutažu u Barseloni Denisa Suareza, te defanzivca Juventusa Mehdija Benatiju. Budući da Arsenal nema novca za zimska pojačanja, svi transferi vise u vazduhu dok ne stigne ponuda za Ezila.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana