Ekipe u problemima zbog neigranja Lige mladih BiH: Najviše ispaštaju klubovi iz Srpske

Milan Zubović
Ekipe u problemima zbog neigranja Lige mladih BiH: Najviše ispaštaju klubovi iz Srpske

Banjaluka - Košarkaška Liga mladih prošle sezone bila je pun pogodak za igrače, trenere i klubove koji su imali priliku da odmjeravaju snage sa vršnjacima iz cijele BiH i tako napreduju, ali ove godine to neće moći, bar ne na taj način.

Ligaško takmičenje skoro sigurno neće biti održano, jer nema vremena da sve bude završeno do ljeta, tako da će Košarkaški savez BiH najvjerovatnije predložiti odigravanje završnog turnira na kojem bi trebalo da budu poznati šampioni države u juniorskoj, kadetskoj i pionirskoj konkurenciji. Jasno je da dvije utakmice tokom jednog vikenda neće donijeti potreban napredak košarkašima u razvoju, kao što bi to bio slučaj sa dvadesetak mečeva, pa će zbog toga najviše ispaštati klubovi iz Republike Srpske.

- Košarkaški savez Srpske najgore je prošao, jer je ubrzao svoja omladinska takmičenja da bi bili dobijeni predstavnici u Ligi mladih, pa je sve odigrano od oktobra do januara. Klubovi su sada u vakuumu, jer nema novog takmičenja i da smo znali da neće biti Lige mladih, produžili bismo takmičenje u Srpskoj, pa bi utakmice i sada bile igrane. Jedino Područni košarkaški odbor Banjaluka ima mini-ligu kojom pokušava da apsorbuje prazan hod. Ostali nisu u stanju da to organizuju, jer nema dovoljno zainteresovanih, pa su u velikom minusu - rekao je član Upravnog odbora KS BiH Goran Cvikić.

On je kazao da članovi UO KS BiH iz Srpske čekaju prijedlog po kojem bi takmičenje bilo održano.

- Bilo je nezvaničnih razgovora da završnica bude organizovana turnirski, što bismo možda i prihvatili, ali nećemo žuriti sa odlukom i čekamo prijedlog KS BiH koji klubovi bi nastupili, a do sada je bio slučaj četiri-četiri-četiri. Nećemo se upuštati u Ligu mladih dok ne budemo imali dogovor sa nekom organizacijom koja je spremna da to finansira, jer klubovi nisu u stanju da to finansijski isprate, dok bismo ujedno tražili mišljenje klubova - istakao je Cvikić.

Učesnici

Jedino je KS RS dao svoje predstavnike kroz takmičenja dok KS kantona i KS Herceg-Bosne to nije uradio i oni su to obično radili pred početak Lige po nekim svojim pravilima, što nema smisla, jer je je cilj da u takmičenju nastupe najbolji klubovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana