Ekipa teslićkog Proletera hit proljećne prvoligaške sezone

B. R.
Ekipa teslićkog Proletera hit proljećne prvoligaške sezone

Teslić - Fudbaleri Proletera osvojili su u prvih pet kola proljećne sezone Prve lige Republike Srpske 11 bodova, čime su nadmašili učinak ekipe u jesenjoj sezoni, kada je zimska pauza dočekana sa mršavih 8 bodova.

Iako su zimus bili otpisani, Teslićani su zahvaljujući blistavom nastavku stekli realne šanse da produže prvoligaški status. Zajedno sa Krupom predstavljaju hit proljećne sezone.

- Sa proljećnih gostovanja donijeli smo sedam bodova, kod kuće smo osvojili četiri, pa smo dočekali i dan da “fenjer” prepustimo nekome od rivala sa dna tabele. U kolektivu je izuzetno zdrava atmosfera, zimus su nam stigla kvalitetna pojačanja pa se i vedrina vratila na tribine “Radolinke”. Sada su šanse za opstanak realnije, a mi ćemo nastojati da napravimo novi pomak na tabeli - rekao je kormilar Mile Lazarević koji je u januaru preuzeo poziciju šefa stručnog štaba.

Novi protivnik biće Sloboda iz  Novog Grada, koja je jesenas slavila na “Mlakvama” sa 4:3, pri čemu su tada domaći golove za trijumf postigli u sudijskoj nadoknadi vremena.

- Imamo mnogo motiva da pobijedimo Slobodu, iako ćemo igrati bez Adila Kovačića i Selmira Mahmutovića. Novi vjetrovi duvaju u Proleteru, pa smo uvjereni da znamo način na koji ćemo doći do nove proljećne radosti - istakao je kapiten Predrag Dolić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana