Džudisti osvjetlali obraz na Igrama BRIKS-a: Medalje za Srpsku poseban osjećaj

Darko Dragičević
Džudisti osvjetlali obraz na Igrama BRIKS-a: Medalje za Srpsku poseban osjećaj

KAZANj - Džudisti Republike Srpske osvjetlali su obraz nastupima na Igrama BRIKS-a. Vraćaju se sa dvije bronzane medalje koje su osvojile Sofija Pajić i Lana Bjelica.

Još su imali četiri šanse da poprave skor medalja, ali su poraženi u borbama za bronzu. Ipak i te kako mogu da budu zadovoljni svojim nastupom u Kazanju jer je poznato koliko azijske zemlje i Rusija polažu na uspjehe u ovom sportu.

Sofija Pajić je u kategoriji do 78 kilograma osvojila treće mjesto nakon što je pobijedila takmičarku iz Azerbejdžana Namir Amirli iponom.

- Veoma sam srećna što sam došla do medalje. Moja očekivanja su pred ove igre ipak bila malo veća, ali i ova bronza sija kao zlato jer je ovo takmičenje na visokom nivou i nije lako doći do medalje. Posebno sam ponosna što sam medalju osvojila za Republiku Srpsku na našem prvom takmičenju na ovom nivou - istakla je Sofija.

Mlada džudistkinja ističe da je osjećala pritisak pred nastup u Kazanju.

- Posljednjih mjesec dana sam puno razmišljala o nastupu na Igrama. Za Republiku Srpski je ovo bio prvi nastup i zato sam imala veliki motiv da ispunim očekivanja. Osvajanjem ove medalje mislim da sam to uspjela i da sam opravdala svoj odlazak u reprezentaciji Republike Srpske. Ova medalja nam je veliki podstrek za budućnost - dodala je Pajićeva.

Lana Bjelica je osvojila treće mjesto u kategoriji više od 78 kilograma nakon što je savladala takmičarku iz Uzbekistana Fotimu Kuramboevu.

- Prvi put smo došli na ove igre BRIKS-a pod zastavom Republike Srpske i osvajanje medalje mi mnogo znači. To je bio motiv da damo maksimum i obradujemo sve u našoj zemlji. Vjerovala sam u sebe i znala sam da mogu da pobijedim i to sam pokazala na tatamiju. Nadam se da ćemo učestvovati i naredne godine jer je sve bilo odlično od organizacije do konkurencije - rekla je Lana.

Pavle Vujinović, džudista iz Bijeljine je na kraju završio na petom mjestu. On je u meču za bronzu poražen iponom od predstavnika Tadžikistana Odiljona Safarova.

- Bilo je problema pred meč sa zaštitnom gumom, ali nije to uticalo na ishod borbe. Protivnik je bio bolji zasluženo je pobijedio nadam se da ćemo se opet negdje sresti. Sve je bilo predivno na igrama BRIKS-a. Zadovoljstvo je da na ovako velikoj sceni dođemo i predstavljamo Republiku Srpske sa našim obilježjima. To je nešto posebno - rekao je Vujinović, koji radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova pa je na konstataciju novinara da bi trebalo da dobije koji slobodan dan da odmori samo uz osmijeh odgovorio - da bi valjalo.

Četiri peta mjesta

Pored dvije bronze, takmičari iz Republike Srpske su osvojili još četiri peta mjesta i poraženi su u mečevima za bronzu. Na posljednjem koraku su zaustavljeni Pavle Vujinović, Jelena Bjelica, Tamara Đukić i Anđela Grujić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana