Dušan Tadić: Gruzijci neće parkirati autobus

Srna
Dušan Tadić: Gruzijci neće parkirati autobus

Beograd - Najkreativniji srpski fudbaler Dušan Tadić vjeruje u kvalitet "orlova" pred meč kvalifikacija za Mundijal 2018. godine koji igraju sa Gruzijom (sutra u 18 časova), ali je svjestan da ih čeka težak posao u Tbilisiju.

Nema sumnje da je Srbija bolja reprezentacija, ali sutrašnji rival može da bude veoma nezgodan. Shvatili su to i Velšani, koji su na svom stadionu jedva izvukli bod, pa iz tog razloga svi u taboru "orlova" pozivaju na oprez. Selektor Slavoljub Muslin je sa svojim timom detaljno izanalizirao protivnika i ništa ne prepušta slučaju. Nema opuštanja ili potcjenjivanja zbog toga što Gruzija u svom sastavu ne posjeduje zvučna imena.

- Stigli smo da ih razložimo na proste faktore i maksimalno upoznamo. To selektor potencira. Znamo odakle prete opasnosti, ali i gde su im slabosti. Probaćemo da iskoristimo sve njihove slabe strane - rekao je Tadić.

Fudbaler Sautemptona ne bježi od uloge favorita koja je namijenjena Srbiji. Drugo mjesto na tabeli, osam osvojenih bodova i dobra forma stavljaju "orlove" u superioran položaj pred ovaj duel.

- Idemo po tri boda, kao i u svakoj utakmici, nebitno ko je protivnik. Iskreno se nadam da ćemo to ostvariti. Najbitnije je da imamo dobar pristup i da pokažemo kvalitet. Neće biti nimalo lako, zato što mislim da je reč o dobroj ekipi, sa dobrim pojedincima, što su pokazale prethodne utakmice protiv Velsa i Austrije. Odigrali su kvalitetno, ali verujemo u sebe - rekao je Tadić.

Bivši fudbaler Vojvodine ne vjeruje da će Gruzijci parkirati autobus ispred svog šesnaesterca, jer igraju na gol više. Navijači Srbije strahovali su da Tadić neće biti spreman za ovaj meč, jer je zaradio lakšu povredu u duelu protiv Totenhema. Uspio je da sanira probleme za jedan od najvažnijih susreta u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će biti odigrano naredne godine u Rusiji.

Želi poštovanje u klubu

Tadić je standardni član prve postave Sautemptona, ali od 20 utakmica Premijer lige u kojima je startovao, samo je na četiri dočekao posljednji sudijski zvižduk na terenu.

- Naravno, ne očekujem da me menja. Jedan sam od najspremnijih igrača tamo, dobro se osećam. Mnogo značim ekipi, zato mislim da zaslužujem veće poštovanje. Hoću da igram 90 minuta, ništa spektakularno. Nisam razmišljao o tome šta ću na kraju sezone, trenutno sam koncentrisan samo na reprezentaciju i Sautempton - istakao je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana