Druga etapa Trke kroz Srbiju: Pjeskoviju pobjeda, Haring u žutom

D. R.
Druga etapa Trke kroz Srbiju: Pjeskoviju pobjeda, Haring u žutom

POŽAREVAC - Pobjednik druge etape Trke kroz Srbiju koja je vožena od Mionice do Požarevca je Poljak Emanuel Pjaskovi iz ekipe Mazovja (3:27, 38 časova), dok je žutu majicu zadužio član Dukle Martin Haring.

Prvi dan takmičenja izuzetno je iscrpio Rusa Romana Maikina koji je popustio u ranoj fazi drugog dana, a od tog trenutka je postalo jasno da će borba za generalni plasman biti vrlo neizvjesna. Haring će u posljednju etapu ući sa prednošću od tri sekunde u odnosu na Haimea Kastrilja Zapatera iz španske Kern farme, kojiće uz pomoć timskih kolega pokušati da smisli taktiku za "krađu" majice već viđenog ukupnog pobjednika.

- Napravili smo fantastičan posao, ali moramo da ga završimo. Momak iz Španije mi je za petama, tako da moramo biti na visini zadatka još jedan dan. Nadam se da ćemo uspjeti jer bi mi to bila jedna od najvećih pobjeda u karijeri - rekao je Haring.

Srećan je bio i Pjaskovi koji je ipak priznao da se nadao da će neko od njegovih kolega obući žutu majicu.

- Imali smo dva cilja, etapnu pobjedu i preuzimanje vođstva u generalnom plasmanu. Ispunili smo jedan i ne možemo da budemo nezadovoljni – rekao je Pjaskovi iza kojeg su na cilj u Požarevcu stigli Roman Markez iz španske Kern farme, te član kazahstanskog tima Vino Astana Matvej Nikitin.

U najvećem dijelu trke u glavnoj grupi je bio i reprezentativac Srbije Dušan Rajović, ali je izgubio dah u samom finišu. Sjajan posao napravio je mladi Husein Selimović iz BiH koji je završio na 11. mjestu.

Direktor trke Vladimir Kuvalja imao je razloga za zadovoljstvo jer je i drugog dana sve proteklo u najboljem redu sa organizacionog stanovišta. On je u ruke gradonačelnika Požarevca Saše Pavlovića predao poklon, s obzirom da je ovaj grad proglašen za najboljeg domaćina decenije na najstarijoj trci u regionu.

- Svako priznanje mnogo znači, a posebno ovo koje naš grad predstavlja na najbolji način ne samo u Srbiji i regionu, nego celom svetu. Trudićemo se da ostanemo dobri domaćini i u narednim godinama – rekao je Pavlović.

Treću godinu zaredom Mionica je biila domaćin karavanu, a predsjendik opštine Boban Janković naglasio je da se itekako osjeti povećano interesovanje za biciklizam, naročito rekreativni, što je jedan od primarnih ciljeva uključivanja u organizaciju.

- Ovo je vrlo značajna manifestacija za Srbiju i Republiku Srpsku. Naša opština se trudi da promoviše sve lepo što imamo i mogu da kažemo da ćemo i naredne i svake iduće godine truditi da budemo bolji domaćini nego što smo bili prethodne - rekao je Janković.

Danas je na programu posljednja etapa od Zrenjanina do Novog Sada u dužini od 80 kilometara, koja je pogodna za sprintere, pa je mala šansa da žuta majica promijeni vlasnika iako će najbliži Maikinovi pratioci učiniti sve da ga "presvuku".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana