Dragan Džajić za Glas Srpske: Zvezda igra za postradale u RS

Darko Pašagić
Dragan Džajić za Glas Srpske: Zvezda igra za postradale u RS

Beograd - Fudbalski klub Crvena zvezda želi da u prvom slobodnom terminu odigra humanitarnu utakmicu u Banjaluci za postradale u poplavama na teritoriji Republike Srpske.

Ovo je ekskluzivno za "Glas Srpske" izjavio predsjednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić.

- Posle katastrofalnih poplava koje se proteklih dana pogodile Republiku Srpsku i Srbiju spremni smo da u nekom slobodnom terminu dođemo u Banjaluku i odigramo prijateljsku utakmicu. U ovom trenutku je najmanje bitno ko bi nam bio protivnik, naš stari sportski prijatelj Borac,  reprezentacija Republike Srpske ili neko treći. Moramo svi zajedno u ovim teškim trenucima da se još više ujedinimo i pokažemo ljudsku veličinu - naglasio je Džajić.

Istakao je da je inicijativa potekla sa "Marakane" i da će se sljedećih dana, čim se situacija malo stabilizuje, svi u Ljutice Bogdana angažovati u vezi sa ovom utakmicom.

- Poznato je da Crvena zvezda ima armiju navijača sa obe strane Drine, naročito u Krajini i celoj Republici Srpskoj, kao i drugim delovima bivše Jugoslavije. Verujem da bi Gradski stadion bio pun, a to je i cilj, da pokažemo humanost i da što više sredstava prikupimo za postradale - naglasio je Džajić. 

Predsjednik najtrofejnijeg fudbalskog kluba na prostorima eks-Jugoslavije je još dodao da Crvena zvezda saosjeća sa svima koji su pretrpjeli bilo kakvu ljudsku ili materijalnu štetu.

- Zato želimo da dođe do odigravanja ovog humanitarnog susreta. Crvena zvezda na taj način želi da nastavi da pomaže ugroženima i apeluje na sve institucije, firme i pojedince da nastave da pokazuju humanost i solidarnost kako bi se prevazišli teški dani koji su pogodili ovaj deo Balkana - rekao je Džajić.

U Fudbalskom klubu Borac oduševljeni su idejom koja je potekla iz Beograda i nadaju se da će utakmica biti veoma brzo odigrana.

- Odranije smo željeli da sa Crvenom zvezdom odigramo prijateljski susret. Naravno, sada sve ovo dobija na težini, jer bi meč imao humanitarni karakter. Spremni smo da budemo rival nekadašnjem evropskom i svjetskom šampionu čim se ukaže prilika, a nadam se da će to biti veoma brzo. Uključićemo se maksimalno, zajedno sa Beograđanima, u organizaciju ovog susreta, koji bi bio, ne samo veliki sportski događaj, već i zajednička humanitarna misija Srba sa jedne i druge strane Drine. Tako bismo još jednom pokazali svoju neraskidivu vezu - istakao je direktor Borca Robert Zrilić.

Utakmica

Posljednji susret Borac i Crvena zvezda odigrali su 20. februara 2011. godine na "Marakani". Beograđani su slavili sa 2:1, a strijelci za "crveno-bijele" bili su Kristijan Borha i Evandro Gebel, dok je Darko Maletić postigao gol za Borac.

Bila je to jedna od prvih utakmica u kojoj je Crvenu zvezdu sa klupe vodio jedan od igrača iz šampionske generacije iz 1991. godine Robert Prosinečki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana