Dragan Bajić, trener Igokee: Jovanović pun pogodak

Dejan Marić
Dragan Bajić, trener Igokee: Jovanović pun pogodak

LAKTAŠI - Trener Igokee Dragan Bajić prezadovoljan je posljednjom akvizicijom Nikolom Jovanovićem, koji je u ekipi zamijenio Đorđa Gagića.

Jovanović ima 26 godina, primarna pozicija mu je centarska, može da igra i kao “četvorka”, a u Laktaše je došao iz Crvene zvezde na jednogodišnju pozajmicu. On nije uspio da se nametne u crveno-bijelom dresu, prije dvije sezone se kalio u Trentu, a sada će biti u dresu “igosa”, gdje će dobiti mnogo veću minutažu.

- Jovanović je već dugo bio u mojim planovima, jer je riječ o kvalitetnom i zanimljivom košarkašu. U razgovorima sa njegovim menadžerima i njim samim shvatio sam da Nikoli finansije nisu bile na prvom mjestu. Prije svega, tražio je klub gdje će moći da igra. Košarkaš njegovih godina i kvaliteta zaslužuje minutažu, jer je prošlu sezonu praktično “prespavao” - izjavio je Bajić za “Glas Srpske”.

Kormilar Igokee svom posljednjem pojačanju je obećao šansu da se dokaže.

- Rekao sam mu da ću biti tu uz njega, da može računati na moju pomoć. Jovanoviću je potrebno da se vrati u formu, da napravi iskorak u karijeri. Već kroz prvi trening sam shvatio da je došao u odličnom stanju. Ne sumnjam da će biti odlično pojačanje i da ćemo od njega imati velike koristi. Sada je potrebno da se što prije uklopi u naš sistem - pojasnio je Bajić.

Jovanović će u ekipi zamijeniti Gagića, kojeg je nedovoljna fizička pripremljenost koštala novog ugovora. Bajić je istakao da bi nastavak saradnje bio prevelik rizik i za igrača i za klub.

- Ako uzmemo u obzir njegovu visinu, Gagić je imao 15, 16 kilograma viška. Niko u klubu nije bio za to da on ode, ali testiranja su pokazala da njegovo tijelo nije spremno za maksimalne napore. Razgovarao sam s njim, on je i sam svjestan rizika i činjenice da mora poraditi na svom tijelu - dodao je Bajić, uz konstataciju da nije bio zadovoljan njegovom spremom ni kada je prošle sezone stigao iz Grčke.

“Igosi” trenutno imaju 12 igrača u rosteru i treba očekivati da bude još određenih promjena.

- Gledamo još da se pojačamo igračem koji može da pokriva pozicije jedan i dva. Pri tome vodimo računa da u rosteru ne bude previše stranaca - zaključio je Bajić.

Pohvale košarkašima

Dragan Bajić je zadovoljan posljednjim pojačanjima, ali i onim što njegovi učenici prikazuju od prvog treninga.

- Vidim da su željni i treninga i košarke. Moram da pohvalim taj odnos i pristup obavezama. Desetak dana smo u pogonu i moram priznati da sam srećan svaki put kad uđem u salu i vidim ih kako rade. Izabrao sam grupu dobrih momaka, biće to jedna fina, kompaktna cjelina i zato zahvaljujem upravi što mi je dala mogućnost da radim na ovakav način - jasan je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana