Dosadašnji vršilac dužnosti trenera Borca ostaje na kormilu

Darko Pašagić
Dosadašnji vršilac dužnosti trenera Borca ostaje na kormilu

Banjaluka - Igor Janković koji je u posljednja tri jesenja kola bio vršilac dužnosti šefa stručnog štaba Borca i u nastavku sezone biće na kormilu banjalučkog premijerligaša.

Čelnici kluba sa njim su obavili razgovor i očekuje se da u narednim danima on i zvanično potpiše ugovor i tako ostane na klupi.

- Praktično smo se sve dogovorili, ostale su još sitne pojedinosti. U nastavku sezone imaću dvostruku funkciju, jer ću pored funkcije glavnog trenera biti i direktor sportskog sektora - naglasio je Janković.

Već sada je jasno da će biti promjena u stručnom štabu čete sa Gradskog stadiona.

- Prvi pomoćnik ostaće Marko Maksimović, a trener golmana Radovan Gajić. Saradnici će mi biti Milan Ozren, koji je sada radio u omladinskoj školi, dok će za fizičku pripremu igrača biti zadužen Nemanja Zlojutro - nastavio je Janković.

Kao što je poznato prozivka će biti obavljena 10. januara, a već tri dana kasnije Borac bi mogao da odigra i prvu kontrolnu utakmicu.

- Gotovo je izvjesno da ćemo se na našem stadionu sastati sa Interom iz Zaprešića, koji je trenutno peti u hrvatskom šampionatu. Termin odlaska u Koper ostaje 22. januar, a na put će ići 23 igrača i tri golmana - naglasio je Janković.

Ove zime na Gradski stadion stigli su Stefan Dujaković, Danijel Majkić, Armin Mahović i Mahir Karić, ali to neće biti konačan spisak novajlija.

- U završnoj fazi pregovora smo sa Pericom Ivetićem i on bi trebalo da postane naš član. U potrazi smo za još dva igrača, a to su napadač i štoper. Još nema ništa konkretno, ali očekujem da ovo pitanje veoma brzo riješimo i tako se kompletiramo prije odlaska za Sloveniju - dodao je Janković.

Sudbina "otpisanih"

Igor Janković je naglasio da će čelnici kluba do početka priprema obaviti razgovora sa trojicom igrača koja su stavljena na transfer listu.

- Kao što je poznato Bojan Puzigaća, Miloš Đorđević i Ivan Delić imaju još važeće ugovore i sa njima će se razgovarati o daljem statusu. Možda neko od njih ostane i na proljeće na Gradskom stadionu. Preostala dvojica sa transfer liste Boris Raspudić i Borislav Erić već su napustila Borac, baš kao Mahir Karić i Rio Suzuki sa kojim je sporazumno prekinuta saradnja - rekao je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana