Dojučerašnji selektor U21 reprezentacije prešao na “Koševo”: Marinović sjeo na klupu Sarajeva

Siniša Kotaraš
Dojučerašnji selektor U21 reprezentacije prešao na “Koševo”: Marinović sjeo na klupu Sarajeva

SARAJEVO - Dojučerašnji selektor mlade reprezentacije BiH Vinko Marinović naredne dvije i po godine sjediće na klupi Sarajeva, aktuelnog šampiona i jesenjeg prvaka Premijer lige.

Pregovori između Marinovića i čelnika premijerligaša sa “Koševa” trajali su dugo, ali su na kraju završeni na obostrano zadovoljstvo, potpisivanjem ugovora o saradnji. Na taj način će Marinović na klupi zamijeniti legendu Sarajeva Husrefa Musemića koji je, i pored osvojene duple krune i titule jesenjeg šampiona, dobio otkaz nakon domaćeg poraza od Željezničara (1:3) kolo prije kraja prvog dijela sezone.

- Zadovoljan sam što se sve napokon završilo i što sam došao u veliki i trofejni klub. Svjestan sam šta se od mene očekuje, znam da će biti teško, ali se ne bojim izazova. Istina, sve ovo je trajalo dugo, ali smo na kraju, što je najvažnije, našli zajednički jezik i postigli dogovor - poručio je Marinović nakon potpisivanja ugovora sa Sarajevom.

Rukovodstvo “bordo tima” već dugo je željelo da na svoju klupu dovede Marinovića. Prvi put je to bilo u ljeto 2017. godine, ali do dogovora nije došlo jer je tada imenovan za selektora U21 selekcije BiH. Ono što nisu uspjeli tada, jesu sada, i ostaje samo još da se vidi koliko će ta saradnja biti uspješna. Imao je Marinović i ponudu da radi kao pomoćnik novog selektora A reprezentacije BiH Dušana Bajevića, ali se na kraju ipak opredijelio za “Koševo”.

- Što se mene tiče, mislim da sve ovo ide nekim svojim prirodnim putem. Radio sam u velikim klubovima poput Borca i Zrinjskog, bio na klupi U21 reprezentacije i sada sam u Sarajevu. Zaista mi je žao što sam napustio mladu reprezentaciju, imao sam divnu saradnju sa svima, ali sam svjestan kako dva posla u isto vrijeme ne mogu da se podjednako kvalitetno obavljaju. Bila je i ta ponuda iz stručnog štaba A selekcije, ali bih, da sam je prihvatio, opet morao da napustim posao u mladoj reprezentaciji - rekao je Marinović.

Što se tiče obaveza u novom klubu, istakao je kako ga očekuje veliki posao, ali da je optimista.

- Vjerujem da ćemo sačuvati prvo mjesto i na taj način titulu šampiona ostaviti na “Koševu” bar još jednu godinu. Znam da neće biti nimalo lako. Za vrat nam dišu Željezničar i Borac, a tu je i silno pojačani Zrinjski - dodao je Marinović. 

 

Karijera

Nekadašnji prvotimac Kozare, banjalučkog Borca, Crvene zvezde, belgijskog Žerminal Beršot Antverpena i Laktaša igračku karijeru je završio u matičnoj Kozari, a u tom klubu je započeo trenersku. Iz Gradiške se preselio na Gradski stadion u Banjaluci, odakle je otišao u Mostar, gdje je na klupi Zrinjskog osvojio titulu prvaka BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana