Dodik: Učešće sportista iz Srpske na igrama BRIKS-a istorijski trenutak

SRNA
Dodik: Učešće sportista iz Srpske na igrama BRIKS-a istorijski trenutak

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poželio je večeras u Banjaluci uspjeh sportistima koji će pod zastavom i himnom Republike Srpske prvi put predstavljati svoju zemlju na sportskim igrama BRIKS-a u Rusiji i zahvalio im što su dio tog istorijskog trenutka.

"Hvala što ste dio ovog istorijskog trenutka. Ono što vam niko nikada neće oduzeti jeste to da ste prva reprezentacija Republike Srpske koja je otišla na ovo takmičenje, nemojte se sklanjati ni pred kim, budite ponosni. Od Republike Srpske imaćete svaku vrstu podrške", poručio je Dodik u obraćanju na večerašnjoj svečanosti.

On je istakao da je ovo zaista istorija, činjenica da Republika Srpska na reprezentativnom nivou učestvuje na igrama BRIKS-a, najvažnije svjetske organizacije zemalja u svakom smislu.

Dodik je naglasio da su ove igre predigra za ono što će se dešavati na političkom nivou na samitu BRIKS-a u oktobru.

"Zato nam je i važno da budemo dio te strukture. Mi se ovim ne odričemo nekih drugih mogućnosti", rekao je Dodik.

On je zahvalio ljudima iz Ruske Federacije koji su omogućili poziv, ali i resornom ministarstvu i Vladi Republike Srpske što su omogućili odlazak sportistima.

"Želim vam svaki mogući uspjeh, gledaćemo da svako vaše učešće prenosi naša televizija i to ćemo dogovoriti u narednom periodu. Želimo da tamo steknete dodatno samopouzdanje", istakao je Dodik.

On je naglasio da su saradnja, mir i sport među ljudima ono što je potrebno.

Dodik je kapitenu reprezentacije dao zastavu Republike Srpske i poželio da pod njom ostvare najbolje moguće rezultate i da ona bude motiv, da je časno vrate u Republiku Srpsku.

"Ostaćemo vam trajno zahvalni zato što ste ostali upisani kao naši prvi, ponosni smo nas vas. Ponosan sam, srce mi je kao Rusija!", poručio je Dodik.

Reprezentacija Republike Srpske će od 12. do 23. juna učestvovati na Igrama BRIKS-a u Kazanju, respektabilnom takmičenju na kojem je učešće potvrdilo 97 zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana