Đoković zbog umora ne igra Rodžers kup

Agencije
Đoković zbog umora ne igra Rodžers kup

Montreal - Ljubitelji tenisa iz Montreala i okoline neće imati priliku da ove godine uživo vide Novaka Đokovića na djelu jer je najbolji teniser planete odlučio da preskoči Rodžers kup.

Očigledno je da ga je osvajanje petog trofeja na Vimbldonu ispraznilo fizički i emotivno, pogotovo najduže finale u istoriji Ol Ingland klaba protiv Rodžera Federera, koje je trajalo pet časova, pa je odlučio da uzme pauzu i neće nastupiti na turniru koji je do sada osvajao četiri puta, dva puta u Montrealu (2007. i 2011) i dva puta u Torontu (2012. i 2016). Srpski as se nije proslavio prošle godine u Kanadi kada je bilo igrano u Torontu jer je ispao u osmini finala od Grka Stefanosa Cicipasa, tako da će izgubiti svega 90 bodova na ATP listi. Sada će pokušati da se što bolje spremi za turnire na tvrdoj podlozi na američkoj turneji, kao i za posljednji grend slem sezone US open, koji startuje 26. avgusta i traje do 8. septembra, a na kojem će juriti 17 grend slem titulu i četvrtu u Njujorku. Prije toga očekuje se da nastupi u Sinsinatiju, koji je osvojio prošle godine kada je kompletirao sve masterse, što nikome do sada nije pošlo za rukom. Na turniru u američkoj državi Ohajo brani 1.000 bodova, pa treba očekivati da će nastupiti.

- Žao mi je što moram da saopštim da odustajem od Rodžers kupa. Uz podršku tima, odlučio sam da mom telu dam duži odmor pre povratka na teren. Volim Kanadu, imam u toj zemlji puno prijatelja i uvek se tamo osećam kao kod kuće. Gledaću da se vratim u Montreal - poručio je Đoković.

Nakon povlačenja najboljeg srpskog tenisera prvi nosilac turnira biće Španac Rafael Nadal. Argentinac Huan Martin del Potro, koji je doživio povredu na turniru u Kvinsu, takođe će morati da propusti turnir u kanadskom gradu. Turnir u Montrealu i Torontu je iz masters serije 1.000, a nagradni fond je veći od 4,6 miliona dolara. Počinje 3. i traje do 11. avgusta, a aktuelni šampion je Rafael Nadal, koji je prošle godine bio bolji od Cicipasa u finalu.

Pohvale Hrbatija

Bivši slovački teniser Dominik Hrbati pohvalio je Đokovićevog trenera Marijana Vajdu i istakao uticaj svog sunarodnika na karijeru srpskog tenisera.

- Ne mogu da vam kažem procentualno, ali treneri imaju ogroman uticaj na razvoj igrača. Dobar trener nije dobar samo kada sve funkcioniše, već i kada je teško, a Vajda je jedan od najpotcjenjenijih trenera u istoriji. Rastali su se na godinu, a kada se Marijan vratio, Novak je ponovo bio na vrhuncu. Vajda je ključ koji Đokovića drži emotivno uravnoteženim i potpuno fokusiranim na terenu. Da sam nastavio da se bavim tenisom i da sam imao šansu da angažujem Vajdu, odmah bih to uradio - kazao je Hrbati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana