Đoković razbio Lajovića za drugo kolo Monte Karla

B92
Đoković razbio Lajovića za drugo kolo Monte Karla

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobjedio je Dušana Lajovića u prvom kolu Mastersa u Monte Karlu sa 2-0, 6:0, 6:1 i u 2. kolu će igrati protiv Borne Ćorića.

Đoković je od starta krenuo baš kako je igrao u najboljim danima. Odlično je nišanio uglove terena pravovremeno je birao trenutke kada će izlaziti na mrežu.

Lajović je na drugoj strani promašivao, nervirao se, a falilo mu je i malo sreće. Bekhend nije funkcionisao, Đoković je pogađao i iz forhenda i iz bekhenda i to je odlučilo pobjednika.

Đoković je poslije godinu dana nekom od protivnika dodelio "krompir" u prvom setu i potpuno neočekivano došao do 5:0 poslije samo 17 minuta igre. Nije mu mnogo trebalo da osvoji i šesti gem uzastopno i završi ga za 23 minuta.

Lajović je u drugom dijelu igre uspio da zapreti Đokoviću iako je bio daleko ispod svog nivoa. U dva navrata je imao brejk lopte, ukupno četiri, ali je svaku od njih Novak uspio da spase i da nijednom ne izgubi svoj servis.

Jedini gem je Lajović osvojio poslije tačno pola časa igre za 1:1 u drugom setu. Poen i smeč na mreži koji je namjestio kombinacijom dobrih udaraca prije toga, obećavali su da će nastavak meča biti neizvesniji.

Ipak, to se nije desilo, a 93. igrač svijeta je nastavio da greši. Tek sporadično je Đoković imao problema sa visokim lopticama, ravne su išle snažno i precizno, pa će Đoković sa dozom samopouzdanja ući u drugo kolo Monte Karla u kom ga čeka hrvatski igrač Borna Ćorić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana