Đoković ostao bez krune u Melburnu od 117. igrača na ATP

B92
Đoković ostao bez krune u Melburnu od 117. igrača na ATP

Melburn: Novak Đoković ostao je bez krune na Australijan openu, eliminisan je već u drugom kolu u Melburnu, prvi put tako rano na nekom Grend slemu još od 2008.

Najveću senzaciju u posljednjih nekoliko godina u tenisu priredio je Uzbekistanac Denis Istomin koji je slavio sa 7:6:(8), 5:7, 26, 7:6(5), 6:4!

Ovaj 117. igrač na ATP listi sjajnim servisom je kontrolisao ritam meča, imao je 17 as udaraca, naspram devet duplih servis grešaka Đokovića, pet vinera, ali i 11 neiznuđenih grešaka manje od Srbina.

"Žao mi je Novaka, ali igramo sam odlično danas. Iznenadio sam sâm sebe. Ovo je moja najveća pobjeda, sad osjećam da mogu da pobjedim skoro svakoga", rekao je Istomin.

Da Đokoviću neće biti lako pokazao je već prvi set koji je trajao čak 85 minuta, a koji je poslije taj-brejka pripao Uzbekistancu. Novak dobro reaguje u nastavku meča, dobija naredna dva seta i najavljuje rutinski preokret, a onda opet staje.

Istomin preuzima kontrolu, sjajno servira, Đoković pravi suviše grešaka čak i na "lakim" poenima, gubi samopouzdanje, koji s druge strane raste kod rivala, koji i poslije gubitka svog servisa nastavlja u istom ritmu te poslije skoro pet sati igre postaje prvi igrač van Top 100 na ATP listi koji je savladao Srbina na Grend slemu!

Uzbekistanca u slijedećem kolu čeka Pablo Karenjo-Busta, a Đokovića težak nastavak sezone jer će veliki broj izgubljenih poena u Melburnu da mu dodatno oteža povratak na prvo mjesto na ATP listi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana