Đoković nemoćan u finalu, Zverevu prvi Masters

B92
Đoković nemoćan u finalu, Zverevu prvi Masters

Rim - Novak Đoković nije uspeo da osvoji Rim, mladi Nijemac Aleksandar Zverev stigao je do prve Masters titule u karijeri!

Zverev je potpuno nadigrao nervoznog i bezenergičnog Đokovića sa 6:3, 6:4 poslije manje od sat i po borbe.

Đoković nijednom nije uspio da napravi brejk na ovom meču, što mu se dogodilo tek treći put u finalima mastersa kojih je osvojio 30.

Iako u prvom finalu Mastersa Zverev je odigrao zrelo na nivou veterana iz četvrte decenije, a meč je "prelomio" već u prvom gemu. Odmah je napravio brejk koji je suvereno čuvao besprijekornim servisom do kraja meča.

Nijemac nije imao oscilacija u igri, sve vrijeme je držao izuzetno visok nivo koncentracije i bez problema osvajao svoje servis gemove, dok je s druge strane pravio dosta problema Đokoviću koji nije bio ni sijenka igrača koji je u subotu deklasirao Dominika Tima izgubivši samo jedan gem.

Najbliži brejku Đoković je bio u šestom gemu meča kada je poveo 30:15, osim toga nije prišao ni blizu da ugrozi servis rivala, što najbolje govori o njegovoj igri na ovom meču.

S druge strane, Zverev je maksimalno koristio izostanak agresivnosti kod Srbina i drugi set riješio sa dva brejka, propustivši još jedan da mnogo ranije završi duel.

Turnir u prestonici Italije igrao se za nagradni fond od 4.273.775 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana