Đoković na terenu radio sklekove

Agencije
Đoković na terenu radio sklekove

Njujork - Najbolji srpski teniser Novak Đoković i Britanac Endi Marej odigrali su neke zanimljive poene, radili sklekove, fotografisali se i zaradili ovacije od publike u egzibicionom meču povodom Svjetskog dana tenisa.

U  punoj dvorani "Medison skver garden" Đoković je slavio pobjedu 6:3, 7:6 (2). Pored atraktivnih poteza, obojica su se potrudili da dočaraju šta se dešava na terenu i svojim navijačima koji nisu u Njujorku. Tako su u pauzama između gemova zabilježili nekoliko fotografija, uključujući i selfije te ih postavili na svoje profile na društvenim mrežama. Đokoviću kao i Mareju ovo je bio prvi put da igraju u "Medisonu".

- Bio sam zaista iznenađen veličinom "Medison skver gardena". Ovde je istorija svetskog sporta, muzike i zabave i mislim da je ovo najimpresivnija dvorana na svetu - rekao je Đoković.

Egzibicioni susreti povodom Svjetskog dana tenisa održani su još u Hongkongu i Londonu. Zabava u Njujorku nije prestajala pošto su teniseri uzimali telefone iz torbi, fotografisali se i sve to objavljivali na "Tviteru".

- Baš je nekako slatko, zar ne? - našalio se Novak i postavio sliku Endija i njega na mreži.

Marej je takođe istakao veliko zadovoljstvo zbog meča u Njujorku.

- Možda nećemo imati više priliku da igramo ovdje, zato smo željeli da uživamo u svakom trenutku, u svakom poenu. Nadam se da niko nije zažalio što je došao da gleda ovaj susret i da je ovo sve imalo smisla - naglasio je Marej.

Duel Đokovića i Mareja bio je samo jedan u nizu širom svijeta koji je održan povodom Svjetskog dana tenisa, 3. marta. Veliki egzibicioni mečevi održani su i u Londonu i Hongkongu.

Andre i Pit

Penzionisani američki teniser Andre Agasi pobijedio je zemljaka Pita Samprasa na egzibiciji u Londonu povodom Svjetskog dana tenisa. Godinu stariji Agasi slavio je rezultatom 6:3, 7:6. Tokom karijere njih dvojica sastala su se ukupno 34 puta, Sampras je pobijedio na 20 mečeva, dok je Agasi zabilježio 14 trijumfa. U finalima grend slemova igrali su pet puta i Pit je četiri puta pobijedio uz jedan poraz.

U maju smjena na vrhu?

Novak Đoković mogao bi da se vrati na prvo mjesto ATP liste kada sredinom aprila krene sezona na šljaci.

Prvoplasirani Rafael Nadal trenutno ima prednost od 3.825 bodova, a u tom periodu Majorčanin brani 5.100 poena, a Nole tek 1.910. Što se tiče predstojeće mini-američke turneje, tu je Španac relativno miran. Naime, ukoliko nastavi sa briljantnim partijama (skor u 2014. mu je 16-1, uz dvije titule), a srpski as ekspresno ne podigne formu, jasno je da Đoković neće moći već u SAD da uhvati priključak.

Teoretski, nije skroz bez šansi. U Indijan Velsu Nadal brani 1.000 poena, a Novak polufinale i 360 bodova. Dakle, već tu može da smanji razliku. Doduše, da bi to imalo pun efekat potrebno je da nešto slično ponovi i na Floridi. Nadal je u 2013. propustio masters nadomak Majamija, pa kreće od "nule" ove godine, dok Novak brani svega 90 poena. Statistika kaže da se Rafa nikad nije snalazio previše dobro u Ki Biskejnu, gdje ima bilans od 30 pobjeda i osam poraza (dva od Srbina), bez titule. Sa druge strane, Đokoviću očigledno prija Majami, jer je tu tri puta bio šampion, 2007, 2011. i 2012.

Sudar dvojice rivala za primat doživjeće kulminaciju poslije SAD, kada se igrači vraćaju u Evropu, na šljaku. Nole će na početku tog perioda braniti titulu iz Monte Karla (1.000 poena), a Nadal finale, u kom je poražen upravo od Novaka (600). Poslije toga počinje period kada bi Đoković morao da pruži maksimum, jer Rafa nosi teret poena iz Barselone (500), Rima i Madrida (po 1.000), pa Rolan Garosa (2.000). Ukupno 4.500, a na Đokovićevoj strani je 180 iz Rima, deset iz Madrida i 720 iz Pariza (910).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana