Đoković bliže tituli u Parizu

Agencije
Đoković bliže tituli u Parizu

Monte Karlo - Do prije petnaestak dana prvi teniser svijeta Novak Đoković bio je neprikosnoven i gotovo bio viđen kao novi pobjednik Rolan Garosa, ali "kralj" šljake Rafael Nadal se probudio na posljednja dva turnira, gdje je došao do titula i najavio veliku borbu u Parizu.

Do početka drugog grend slema sezone ostalo je nešto manje od mjesec (22. maj). Nadal je u velikom zaletu, pošto je osvajanjem Monte Karla i Barselone podigao samopouzdanje, dok se Đoković nakon ranog ispadanja u Kneževini u tišini sprema za nastavak sezone. Prije Rolan Garosa najbolji igrači svijeta imaće obaveza na mastersima u Madridu (1. maj) i Rimu (8. maj), a Nadal i Đoković se izdvajaju kao glavni favoriti za titule. Trener najboljeg španskog igrača Fransis Roig smatra da je srpski teniser i dalje u prednosti, pa čak i na šljaci.

- Svašta može da se desi, ali sumnjam da će Novaka poremetiti poraz u Monte Karlu. Đoković će nastaviti da igra još dugo na ovakovom nivou, jer radi sve kako treba i na terenu i van njega. On je i dalje favorit, u početku mu je bilo teže, ali je postepeno dizao svoj nivo igre na zemlji. Možda je izgubio malo na briljantnosti, ali to se uvijek dešava tokom godine. Na kraju 2015. igrao je nevjerovatno, kao teniser sa "plejstejšna". Istina je da u Indijan Velsu i Majamiju nije bio takav, ali sve je lakše kada pobjeđuješ. Ako se on i Rafa budu sastali na Rolan Garosu, biće to meč sa mnogo uzajamnog respekta. Jasno je ipak da su nam šanse veće na zemlji, Rafa je bio blizu i u Indijan Velsu, ali moramo da napustimo taj obrazac razmišljanja, nema "bio je blizu", nego pobjeda ili poraz. Hajde da se ne zavaravamo, Monte Karlo jeste velika titula, ali grend slemovi su cilj - istakao je Roig.

Za razliku od njega najveći konkurent Đokovića i Nadala Rodžer Federer vjeruje da je Španac taj koji će se najviše pitati na Rolan Garosu, ali nada se da i on može do titule.

- Rafa se brzo vraća na svoj najbolji nivo. To je za mene nevjerovatno. Može Novak da bude favorit, ali Rafa je Rafa. Treba pobijediti Nadala, a Đoković nikad nije osvojio Pariz. Nisam ni ja bez šansi, ako budem igrao dobro, uz dobar žrijeb, imaću priliku da osvojim turnir - kazao je Federer.

ITF: Nadal nikada nije bio dopingovan

Međunarodna teniska federacija (ITF) potvrdila je da španski teniser Rafael Nadal nikada nije pao na doping testu. On je zamolio ovu organizaciju da objavi sve njegove testove i cijeli biološki pasoš. Oni to za sada nisu učinili, ali su demantovali da je ikada bio pod bilo kakvom suspenzijom, pošto se mnogo govorilo o tzv. "tihoj suspenziji".

- ITF ovim putem potvrđuje da Nadal nikada nije pao na testu u okviru Teniskog antidoping programa (TADP) i da nije bio suspendovan ni u jednom trenutku zbog kršenja antidoping pravila - navodi se u saopštenju ITF.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana