Dinamo štuca kada je pritisak

Priredio: Ivan Dragičević
Dinamo štuca kada je pritisak

Beograd - Šampion Srbije Partizan ima veoma težak zadatak, jer večeras od 21.05 časova dočekuje prvog favorita grupe B u Ligi Evrope ekipu Dinama iz Kijeva.

Ukrajinci ipak nisu bauk, oslabljeni su u odnosu na prve utakmice ove sezone, jer je najbolji igrač Andrej Jarmolenko prešao u dortmundsku Borusiju. U Beograd nije doputovao ni prvi napadač Diumersi Mbokani, kao ni iskusni Oleg Gusev. Kijevljani su vicešampioni Ukrajine, već dugo ne mogu da uhvate Šahtjor. Partizan može da igra sa Dinamom i fudbaleri Miroslava Đukića ne smiju da imaju prevelik respekt prema rivalu. "Crno-bijeli" su odnijeli bod iz Berna u prvom kolu, a Jang Bojs je u kvalifikacijama za Ligu šampiona izbacio Dinamo. Prvi meč u Kijevu završen je rezultatom 3:1 za Dinamo, da bi "dječaci" u revanšu na svom terenu slavili sa 2:0 i prošli dalje. Ova komparacija pokazuje da Partizan nikako nije bez šansi, čak može da se nada dobrom rezultatu. Ne treba biti pretenciozan, prijetiti bogatim klubovima nikada nije pametno, a hendikep za srpskog šampiona je suspendovan stadion. Odsustvo Zorana Tošića je veliki peh, pored njega nema Nebojše Kosovića i Alena Stevanovića, dok će Vladimir Stojković i lijevi bek Nemanja Miletić vjerovatno biti u sastavu.

- Greške se plaćaju u Evropi i ne smemo da dozvolimo situaciju kao u meču sa Radom. Najvažnija je defanzivna solidnost, bitno je ne primiti gol i iz toga se traži pobeda. Dinamo je ekipa koja hoće da dominira i drži loptu, a ako im je oduzmeš, ne osećaju se dobro, pogotovo kada moraju da brane gol. Ako budemo agresivni tokom 90 minuta, to je dobar način da ih neutrališemo - rekao je Đukić.

Ukrajinci su u prvom kolu dobili Skenderbeg sa 3:1, iako su gubili na poluvremenu, dok su u prvenstvu kiksali protiv Veresa odigravši meč bez golova. Boje Dinama brani bivši štoper Crvene zvezde Aleksandar Pantić.

Grupa B

Partizan - Dinamo Kijev, Skenderbeg - Jang Bojs (21.05 časova)

1. Dinamo K.       1        1        0        0        3:1     3

2. Partizan         1        0        1        0        1:1     1

3. Jang Bojs 1        0        1        0        1:1     1

4. Skenderbeg      1        0        0        1        1:3     0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana