Delegati iz FBiH svojim odlukama ruše Odbojkaški savez BiH

D.D.
Delegati iz FBiH svojim odlukama ruše Odbojkaški savez BiH

Skupština Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine nije usvojila Izvještaj o radu za period septembar 2022. - septembar 2023. godine kao ni Izvještaj o finansijskom poslovanju za 2023. godinu.

Protiv ovih dokumenata bili su delegati iz Odbojkaškog saveza FBiH.

-Razočaran sam odnosom kolega koji dolaze kao predstavnici Odbojkaškog saveza FBiH. Neusvajajući izvještaje, a nažalost ni finansijski plan direktno su protiv odbojkaškog sporta u BiH, a posebno protiv reprezentacije. Ne znam zbog čega su to uradili, ali vjerovatno su instruisani od određenih rukovodnih struktura OS BiH. Žao mi je, ali izgleda da je na ovaj način utaban put nejedinstvu u odbojkaškom sportu BiH, što nikada do sada nije bio slučaj – rekao je član Skupštine OS BiH Dejan Travar.

Direktor Univerzitetskog odbojkaškog kluba BL Volej Vojislav Opačić takođe je razočaran posljednjim dešavanjima i odnosom federalnog saveza.

- Plašim se da je djelovanje Odbojkaškog saveza F BiH u smislu da se naplaćuju takse igračicama i igračima koji prelaze iz Federacije u Republiku Srpsku korak ka razgradnji i nejedinstvu Odbojkaškog saveza BiH. Nisam siguran da li je ovakvo djelovanje u skladu sa pravilima Evropske odbojkaške konfederacije i da li je zakonito, ali u svakom slučaju nemoralno. Na ovaj način, odluka iz Federacije BiH entiteskim savezima daje obrise državnosti i reprezentativnosti , jer se takve takse naplaćuju samo prilikom prelaska iz jedne u drugu nacionalnu federaciju – objasnio je Opačić.

Neusvajanje izvještaja i finansijskog plana dovodi u pitanje buduće finansiranje Odbojkaškog saveza Saveza BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana