Dejan Malinović, rukometaš Konstance: Rumuni velikim ulaganjima stižu Evropu

Siniša Kotaraš
Dejan Malinović, rukometaš Konstance: Rumuni velikim ulaganjima stižu Evropu

Konstanca - Nekadašnji prvotimac banjalučkog Borca Dejan Malinović već drugu godinu nosi dres rumunske Konstance, u koju je došao poslije tri godine provedene u redovima francuskog Kreteja.

Ugovor sa rumunskim klubom ga veže do kraja ove sezone, a ljevoruki rukometaš nije siguran da će ga produžiti, iako je, kako sam kaže, izuzetno prezadovoljan u ovoj sredini.

- Bilo je pričica o eventualnom produžetku saradnje, ali ništa zvanično. Postoji i interesovanje drugih klubova, ne samo iz Rumunije, ali mislim da je još rano da o tome pričamo. Za ovih godinu i po u Konstanci bio sam veoma zadovoljan, kako klubom, tako i samim gradom, koji je najpoznatije rumunsko ljetovalište - ističe Malinović.

Za bolje poznavaoce rukometnih prilika prilično iznenađujuće je odjeknula vijest da je odlučio da napusti Francusku i preseli se na obalu Crnog mora.

- Tri godine sam proveo u Francuskoj i došlo je vrijeme rastanka. Jednostavno, nisam sebe u tom trenutku više vidio tamo, što ne znači da se jednog dana neću predomisliti i vratiti. Ne kajem se zbog te odluke jer mislim da sam napredovao. Sa druge strane, francuska liga je mnogo jača, tako da ovdje nisam imao toliko jakih utakmica kao tamo. Ali, u neku ruku sam se i odmorio, napunio baterije i sada sam spreman za nove izazove - tvrdi Malinović.

Za vrijeme provedeno u redovima Konstance uspio je da upozna stanje u Rumuniji, gdje se, prema njegovim riječima, sve više ulaže u sport, pa ne čudi da je budžet njegovog kluba šest puta veći od onog koji ima Borac.

- Nisam baš sto odsto siguran, ali mislim da je u pitanju iznos od dva miliona evra. Najveći dio tog novca klub dobija od grada i tek jedan mali dio od ostalih sponzora. Medijski su odlično popraćeni, samo rukomet na dva ili tri posebna kanala, a o fudbalu da i ne govorimo. Inače, u Rumuniji se, za razliku od ostalih balkanskih zemalja, mnogo para ulaže u sport, što ih, iz godine u godinu, sve više podiže na međunarodnom planu - rekao je Malinović.

Inače, Konstanca je prava kolonija igrača sa područja bivše Jugoslavije, tako da Malinović nije imao problema sa prilagođavanjem.

- Trenutno je u klubu devet igrača sa područja bivše SFRJ, prvi trener je Makedonac Zvonko Šundovski, a njegov pomoćnik Marko Isaković. Dubok trag je ostavio i pokojni Zoran Kurteš, o kojem i dan-danas pričaju samo u superlativu. Sa svima se družim i nema podjela, bez obzira o kome se radi. Naravno, najviše smo sa porodicama, ali kada nađemo vremena izlazimo zajedno - potvrdio je Malinović.

Kada su u pitanju rezultati, Konstanca je prošle godine osvojila Kup i Superkup Rumunije, a sada im je cilj šampionska titula.

- Trenutno smo prvi na tabeli i želimo da tu i ostanemo. Najveći rival nam je Dinamo, koji ove godine igra Ligu šampiona, dok iz prikrajka vrebaju i preostala dva kluba iz Bukurešta, Steaua i CSM. Ima još dosta da se igra, ali vjerujem da možemo na kraju biti prvi - poručio je Malinović.

Borac ima šansu

Voljom žrijeba Borac m:tel je za protivnika u četvrtfinalu Čelendž kupa dobio CSM Bukurešt, a Malinović kaže da “crveno-plavi” imaju svoje šanse u ovom dvoboju.

- Šteta što se prva utakmica igra u Bukureštu. Ovako, ako Borac uspije da ne izgubi sa više od pet golova, ima šanse da to nadoknadi pred punim “Borikom”. Ono što je za moj bivši klub trenutno dobro je to što se CSM trenutno nalazi u lošoj formi i doživio je nekoliko poraza. Takođe, nekoliko ključnih igrača im je povrijeđeno i pitanje je koliko će uspjeti da se oporave za ta dva meča. Svim srcem sam uz Borac i navijam da izbore polufinale - kategoričan je Malinović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana