Debitant Knežević vodio Borac do trofeja

Dušan Repija
Debitant Knežević vodio Borac do trofeja

Banjaluka - Malo je rukometaša koji bukvalno u prvim seniorskim mečevima stignu do trofeja, a još manje onih koji na debiju postanu junaci svog tima. Baš to je pošlo za rukom 20-godišnjem igraču Borca m:tel Nikoli Kneževiću, najboljem igraču završnog turnira Kupa RS.

Dijete banjalučkog kluba dobio je priliku i iskoristio na najbolji način. U polufinalu protiv Lokomotive (37:30) i finalnom meču sa Slogom, koji su  Banjalučani dobili sa identičnim rezultatom, Knežević je bio nepogrešiv sa pozicije lijevog krila. Tako je Borac stigao do trofeja, a trener Bojan Unčanin igrača koji će u budućnosti češće špartati uz lijevu aut liniju.

- Mislim da sam iskoristio priliku, a najvažnije je da smo stigli do trofeja koji nam je prethodnih godina izmicao spletom nesrećnih okolnosti. Ove dvije utakmice pamtiću cijeli život, jer prije njih sam praktično skupio nekoliko minuta na terenu. Na kraju je sve ispalo odlično. Znao sam da sam odigrao dobar turnir, ali se rijetko dešava da krila dobiju nagradu za najboljeg, pa nisam očekivao. Kada sam čuo da sam ja dobio priznanje stvarno sam bio presrećan. Sav trud i rad se isplatio, a sigurno se neću ovdje zaustaviti, jer sada imam dodatni motiv da treniram još bolje i pokažem se u godinama koje dolaze - rekao je Knežević.

Savjete je uglavnom dobijao od najiskusnijih Bojana Ljubišića i Dejana Unčanina, koji su u njegovoj koži bili sredinom devedesetih kada su počinjali bogate karijere. I ostali saigrači bili su mu velika podrška.

- Mnogo mi je značilo što su me savjetovali i bodrili, jer kad je tako odmah je lakše igrati. Ozbiljniju minutažu do sada sam imao sam samo protiv Slavije u Premijer ligi, tako da nemam mnogo iskustva. Oni su mi olakšali prilagođavanje i mnogo im hvala na tome. Na mojoj poziciji igraju Marko Ćeranić i Nebojša Jovanović, a iako smo svi željni utakmica nema zavisti između nas. Uvijek se međusobno bodrimo i pomažemo što je dokaz da u timu vlada odlična atmosfera - rekao je Knežević.

Na krilima takvih odnosa u svlačionici i trofeja iz Brčkog, "crveno-plavi" ulaze u vrlo zgusnut period sezone. Već sutra gostuju Vogošći u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH, u nedjelju dočekuju Izviđač u prvenstvu, a potom slijedi revanš sa Vogošćom.

- Raspored jeste gust, ali možda je i bolje jer smo nekoliko puta u toku sezone imali dužih pauza. Teško je svaki put hvatati takmičarski ritam, pa se nadam da ćemo sada iskoristiti ovaj zalet. U Brčkom smo odigrali dva dobra meča, osvojili trofej i dobili nekoliko mladih igrača, što je odlično - rekao je trener Bojan Unčanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana