Darko Maletić predvodiće Borac u duelu protiv Partizana: Sudar dva najdraža kluba

Darko Pašagić
Darko Maletić predvodiće Borac u duelu protiv Partizana: Sudar dva najdraža kluba

Banjaluka - Poslije nepunih 15 godina na Gradskom stadionu u Banjaluci ponovo će gost Borca biti beogradski Partizan, a baš kao i tog 29. maja 2001. u "crveno-plavom" dresu nastupiće Darko Maletić.

- Nadam se da će ponovo biti spektakl, baš kao i tada kada je Borac proslavljao 75. rođendan, ali i da se neće ponoviti rezultat, jer smo tada poraženi sa ubjedljivih 0:4 - rekao je na početku razgovora Maletić, koji se tokom zimske pauze vratio u Borac.

Susret Borca i Partizana igra se sutra od 17.30 časova na Gradskom stadionu, a sa njim će praktično početi obilježavanje 90 godina postojanja banjalučkog premijerligaša.

- Beograđani nisu dugo gostovali u Banjaluci, gdje imaju dosta pristalica i mislim da će njihov dolazak baša sada biti pun pogodak - nastavio je Maletić.

Ovaj iskusni fudbaler u dugoj karijeri četiri godine nosio je dres kluba iz "Humske".

- Zato s pravom mogu reći da je ovo sudar moja dva najdraža kluba u kome će emocije biti podijeljene. U Borcu sam ponikao i proveo dobar dio karijere, a i za Partizan u kome sam proveo četiri godine od 2006. do 2009. vežu me veoma lijepe uspomene među kojima je i osvajanje duple krune - istakao je Maletić.

Od njegovog odlaska iz Partizana proteklo je sedam godina, a među "crno-bijelima" koji stižu u Banjaluku malo je onih koji su tada bili članovi slavnog beogradskog kluba.

- Od igrača tu je samo Marko Jovanović, ali je on već duže vremena povrijeđen, a sa mnom su igrali koji su sada šef stručnog štaba Ivan Tomić i njegov pomoćnik Žarko Lazetić. Sve u svemu očekujem dobru predstavu, pun stadion, a ovaj susret će nam poslužiti kao uvertira za prvenstveni meč sa Sarajevom u kojem nastavljamo bitku za opstanak - dodao je Maletić.

Ekspedicija Partizana u Banjaluku stiže večeras i biće smještena u hotelu "Bosna".

"Crno-bijeli"

U ekspediciji Partizana za put u Banjaluku naći će se 35 imena, a stručni štab na čelu sa Ivanom Tomićem računaće na 21 igrača. To su Filip Kljajić, Ivan Bandalovski, Miladin Stevanović, Marko Jevtović, Aleksandar Subić, Ivan Petrović, Jovan Nišić, Veljko Birmančević, Ismael Fofana, Marko Golubović, Valeri Božinov, Marko Jovičić, Miroslav Bogosavac, Saša Ilić, Dušan Vlahović, Alen Stevanović, Miloš Perišić, Uroš Milošević, Jovan Čađenović, Stefan Đurić i Stefan Vukadin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana