Danka Kovinić, crnogorska teniserka: Pomenem Noleta i znaju odakle sam

Agencije
Danka Kovinić, crnogorska teniserka: Pomenem Noleta i znaju odakle sam

Melburn - Najbolja crnogorska teniserka Danka Kovinić dobro je startovala na Australijen openu, gdje je sa 6:0, 6:4 savladala Sajsaj Ženg, a nakon meča morala je da pojasni gdje se nalazi njena zemlja, pa je iskoristila popularnost Novaka Đokovića da to objasni znatiželjnim novinarima i navijačima.

Talentovana Crnogorka suočava se sa istim poteškoćama koje su ranije imali srpski teniseri. Kao i oni, dolazi iz male države i malo ko zna gdje se ona nalazi i kakva je.

- Nije ostrvo, ali je jedna veoma lijepa zemlja. Često mi se dešava da me ljudi pitaju gdje se nalazi zemlja, pa kad im kažem da ima manje od milion stanovnika, ostanu u čudu. Pitaju me da li mogu da prepješačim cijelu državu - rekla je Kovinićeva.

Ona se nada da će svojim igrama dobro promovisati državu i da će je učiniti popularnom kao što su to uradili srpski igrači, a prije svih Đoković.

- Novak je Srbiju promovisao na najbolji način, nadam se da ću i ja uspjeti isto sa Crnom Gorom, što stvarno pokušavam. Uglavnom krenem da im objašnjavam od Đokovića i Srbije, da je to nekada bila Srbija i Crna Gora, prije toga Jugoslavija. Kada im kažem Jugoslavija, sve im postane jasno. Krenu da nabrajaju sve zemlje iz bivše Juge i dođemo do toga gdje je Crna Gora - dodala je Danka.

Ona ima samo 22 godine i njeno vrijeme tek dolazi. Pobjeda u prvom kolu dosta joj znači za samopouzdanje. U narednoj rundi sastaće se sa Timeom Baščinski.

- Protiv Kineskinje je sve išlo glatko. Prvi set sam odigrala jako dobro. Nisam ni sama očekivala da ću tako dobro ući u meč jer prethodna dva turnira nisam baš dobro počinjala, ali nekako je sve išlo dobro. Ona nije imala nikakvih šansi u prvom setu i ja sam pokušavala da održim zadati nivo do kraja meča. Ona je imala par prilika da se vrati u meč, ali sam se izvukla iz tih situacija - zaključila je Crnogorka.

Ne trenira u domovini

Danka Kovinić je ubjedljivo najbolja i najpopularnija teniserka Crne Gore, ali kako je kazala, ne voli tamo da trenira kako bi imala mir.

- Ima mnogo popularnijih sportista od mene u Crnoj Gori. Meni to nije ni važno. Prija mi što ne treniram u Crnoj Gori jer se tako manje medijske pažnje usmjerava na mene i imam svoj mir - rekla je Kovinićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana