Damir Doborac novi selektor BiH

Mondo.ba
Damir Doborac novi selektor BiH

Damir Doborac (43) biće novi selektor rukometne reprezentacije BiH.

Nakon što su u Rukometnom savezu BiH odlučili da okončaju saradnju sa dosadašnjim selektorom Irfanom Smajlagićem, njega će na klupi "zmajeva" zamijeniti perspektivni Doborac, koji je ranije radio kao Smajlagićev pomoćnik.

Kako je potvrđeno za Mondo iz izvora bliskog Rukometnom savezu BiH, sa Doborcem je sve dogovoreno, te ostaje još potpisivanje ugovora.

Pomenuti portal saznaje i da je osim trenera Gračanice, u igri za selektorsku ulogu bio i Toni Čolina, ali je trener Izviđača, koji je ranije kratko vodio rukometne "zmajeve", imao nerealne finansijske zahtjeve, te je i to jedan od razloga zašto su se u Savezu odlučili da šansu pruže Doborcu.

Doborac je igračku karijeru okončao u Gračanici, nakon čega je preuzeo kormilo ovog kluba. Takođe je radio i u stručnom štabu reprezentacije BiH kao pomoćnik Irfana Smajlagića. Tokom karijere, bivši reprezentativac BiH nosio je dres Gradačca, Prata, Kopera, sarajevske Bosne, Magdeburga, Konstante, Dinama iz Minska, Šafhauzena i Hutenberga.

Novi selektor trebalo bi da debituje u maju protiv Portugala, kada BiH igra baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana