Da li sudije namjerno griješe na našu štetu?

Agencije
Da li sudije namjerno griješe na našu štetu?

BIJELjINA - Fudbalski klub Zvijezda 09 uputio je, na adresu Komiteta za suđenje i sudije FS BiH, otvoreno pismo u kojem navode neke od najdrastičnijih primjera pogrešnih sudijskih odluka na njihovu štetu.

- Duboko uvažavajući napore FS BiH da naprave pozitivan pomak ipak moramo istaći nekoliko mečeva u kojima je naš klub drastično oštećen. Najdrastičniji primjer je utakmice 12. kola protiv Tuzla sitija, kada smo oštećeni na najgrublji način, jer golmanu domaćeg tima nije pokazan crveni karton u četvrtom minutu. Sudija Mateo Musa usmjerio je tok utakmice, a Zvijezda 09 je na najgrublji način oštećena - tvrdi se u dopisu Zvijezde 09.

U nastavku se čelnici premijerligaša iz etno-sela Stanišići pitaju da li su te greške zaista slučajne ili namjerne.

- Ljubazno vas molimo da sudijska organizacija iskoristi svoj uticaj i da pokrene istragu o tome da li Mateo Musa, ali i ostale sudije, prave namjerne greške na štetu Zvijezde 09? Da li je normalno da neki arbitri našim igračima u toku utakmice kažu da ne treba da se bore kada su već ispali iz lige i da je to odlučeno “na vrhu”. Pitamo se odakle nekome pravo da unaprijed odluči o tome ko napušta takmičenje, da kroji tabelu, a pitamo se i ko je taj “vrh” - piše, između ostalog, u saopštenju Zvijezde 09.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana