Cvitanović: Zasluženo smo šampioni

Darko Dragičević
Cvitanović: Zasluženo smo šampioni

BANjALUKA – Slavija se digla poput feniksa. Od kluba koji se nije takmičio za dvije i po godine napornog rada i borbe su došli do titule šampiona u Bokserskoj ligi Srbije.

Pola vijeka nakon osvajanja titule šampiona Jugoslavije, Banjalučani su digli još jedan značajan pehar.

Na tom putu ih je vodio Leo Cvitanović, koji je proglašen za najboljeg boksera, a zadovoljstvo nije krio. Imao je sjajan učinak tokom lige u kojoj nije doživio poraz.

-Od prvog meča sezone najavljivali smo pohod na tituli. Pokazali smo sva svoj kvalitet u ringu i zasluženo smo postali šampioni. Ovo je veliki uspjeh svih nas. Bokseri, uprava kluba, naši prijatelji, svako je dao doprinos osvajanju titule. rekao je Cvitanović

Dvoboj Lea Cvitanovića i Sandra Poletana izazvao je najviše pažnje i s pravom je proglašen za najborbeniji par završnog turnira. Cvitanović je do pobjede stigao podijeljenom sudijskom odlukom. „Sijevale“ su pesnice  u ringu, oba borca se nisu štedjela i ne  čudi brojni aplauzi. Na kraju je Cvitanović digao ruku svom rivalu pokazujući da je i on pobjednik.

-Za dobar meč uvijek su potrebna dva boksera. Želim da čestitam Sandru na sjajnoj borbi. Dali smo sve od sebe, moglo je da prevagne i na njegovu stranu. Ipak, na kraju sam ostvario pobjedu i zaista sam srećan zbog toga- rekao je Cvitanović.
Bokserski klub Slavija zasluženo je stigao do titule koja je kruna dvogodišnjeg rada klupskog rukovodstva predvođenog Daliborom Petkovićem i Igorom Savičićem.

-Kada se samo sjetim gdje smo bili prije dvije godine, a gdje smo sada onda mogu da kažem da smo napravili svojevrsno čudo. Veliki je ovo uspjeh i nagrada za sva odricanja i rad koji smo uložili. Nećemo stati na ovome, nastavljamo još jače, rekao je Igor Savičić, direktor BK Slavija.
Daliboru Petkoviću, predsjedniku BK Slavija, nakon osvojene titule osmijeh nije silazio sa lica.

-Dijete sam Slavije i ne mogu da opišem ponos koji osjećam nakon osvojene titule šampiona Srbije. Vjerovali smo od prvog dana u uspjeh. Prevalili smo dug put. Klub je bio na ivici provalije, a sada se dičimo šampionskom titulom. Želim da čestitam svima koji su dali svoj doprinos uz veliku zahvalnost Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske, Vladi Republike Srpske i Drašku Stanivukoviću, gradonačelniku Banjaluke za podršku koju su dali Slaviji na šampionskom putu. rekao je Petković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana