„Crveno-plavi“ domaćini petog memorijala "Limun Papić"

Dejan Kondić
„Crveno-plavi“ domaćini petog memorijala "Limun Papić"

BANjALUKA - Odbojkaški klub Borac u subotu i nedjelju biće domaćin petog međunardnog memorijalnog turnira "Limun Papić". Pored organizatora, "crveno-plavih" na turniru će još učestvovati Kakanj 78, vicešampion Hrvatske i branilac trofeja Mursa, te ekipa Novog Sada iz Srbije.

 Svi mečevi igraće se u dvorani "Borik". Turnir se održava u znak sjećanja na najpoznatijeg banjalučkog sportskog novinara Limuna Papića koji je ujedno i osnivač OK Borac.

Prvi čovjek Banjalučana, Aleksandar Dakić istakao je da će ove godine, kao i prethodne, sve ekipe odigrati međusobne duele, te da će se igrati ukupno tri seta po utakmici.

- U subotu nakon utakmice Borac - Mursa planirano je otvaranje turnira i dodjela pehara medalja i pojedinačnih nagrada.

Ovo će biti jedna od posljednjih provjera za našu podmlađenu ekipu koja u prosjeku ima 19 godina, ali je sastavljen od kvalitetnih igrača. Pozivam publiku da dođe i podrži nas. Zahvalio bih se našoj Tatjani što je sve vrijeme sa nama – rekao je Dakić.

Limunova kćerka Tatjana Papić Džakula zahvalila je Borcu i poželjela puno sreće svim ekipama.

- Zahvalila što Borac održava sjećanje na mog oca. Želim im puno sreće i da im to bude prava priprema za početak takmičenja – poručila je Papić Džakula. Trener Banjalučana Mišo Marjanović naglašava da je njegova ekipa spremna za ovaj turnir, ali i za početak sezone koji je na rasporedu 7. oktobra.

- Faktički nam je ovo generalna proba, s tim da imamo još jedan turnir za sedam dana. Mlada smo ekipa, potpuno nova, kapiten nam mač kvari prosjek. Tek se uigravamo, a od polusezone ćemo biti pravi. Momci hoće da rade, ujutru, naveče, voljni su da napreduju.

Od turnira očekujem da damo maksimum, da ispravimo masu grešaka koje sada pravimo. Nemamo nikakve ambicije da idemo prema vrhu, ali želimo da zadržimo ekipu tri, četiri godine. Na pragu smo dogovora sa još sa jednim igračem – istakao je Marjanović.

Jedan od najiskusnijih u mladoj ekipi Borca je primač Filip Puzić, koji je pohvalio atmosferu u ekipi i dodao je tim spreman za predstojeći turnir.

- Veliki broj treninga smo imali, najviše do sada. Atmosfera je fantastična baš zbog godina, svi želimo da pobjeđujemo. Na turniru ne želimo samo da učestvujemo, već da se borimo – naglasio je Puzić.

Raspored mečeva

Subota 23. septembar

13.00 Mursa - Borac 1

5.00 Novi Sad - Kakanj 78

17.00 Mursa - Kakanj 78

19.00 Borac - Novi Sad N

edjelja 24. septembar

11.00 Mursa - Novi Sad

13.00 Borac - Kakanj 78

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana