Crnov oblači Borčev dres

Siniša Kotaraš
Crnov oblači Borčev dres

Banjaluka - Prvo pojačanje povratnika u Premijer ligu banjalučkog Borca biće iskusni napadač Ivan Crnov (29).

Sa njim je već sve dogovoreno i očekuje se da danas potpiše ugovor sa Borcem i zaduži crveno-plavi dres. Posljednji klub bio mu je slovenački Triglav iz Kranja u koji je stigao prošle zime nakon polusezone provedene u Krupi, za koju je odigrao 13 utakmica i postigao jedan pogodak. Tu ga je i trenirao sadašnji trener Banjalučana Branislav Krunić, na čiji prijedlog je i uspostavljen kontakt. Riječ je o fudbaleru koji igra na poziciji lijevog krila, ali se odlično snalazi i na sredini terena, kao ofanzivni vezni igrač, kao i uz desnu aut-liniju. Crnov ima zavidno iskustvo igranja u Premijer ligi jer je u karijeri nastupao za Zrinjski iz Mostara u kojem je tokom dvije godine odigrao 76 utakmica i postigao 21 gol. Osim “plemića”, nosio je i dres Širokog Brijega (50 utakmica, četiri gola), te sarajevskog Željezničara (11 utakmica, jedan pogodak). Svakako, na Gradskom stadionu se tek očekuje dolazak novih igrača, pogotovo nakon početka priprema koje je Krunić zakazao za sutra od 9.30 časova.

- Da budem iskren, ovih dana nam se telefon usijao od silnih poziva raznoraznih menadžera koji nam nude svoje igrače. Ima tu i kvalitetnih fudbalera, ali i onih za koje do sada nismo čuli. Naše opredjeljenje je da ne ulazimo u pregovore sa svakim, već samo sa top igračima koji imaju kvalitet da odmah zauzmu mjesto u startnih 11 - istakao je direktor Borca Dejan Lukendić.

Inače, već nekoliko dana u Banjaluci se nalazi nekadašnji mladi reprezentativac Malija Djudoni Gbakle, osvajač bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu 2015. godine koje je igrano na Novom Zelandu. On je prošle sezone bio član Zagreba, a u Borcu je prošao ljekarske preglede i imao odlične rezultate na testovima snage, ali će konačnu ocjenu dati stručni štab.

Kutić mijenja Topolovića

Odlaskom mladog Kenana Topolovića otvoreno je mjesto za još jednog čuvara mreže koji bi uz Nemanju Trkulju i Marka Savatovića konkurisao za mjesto prvog golmana Borca. Kako “Glas Srpske” nezvanično saznaje, najbliži tome da zamijeni Topolovića je nekadašnji omladinac Borca, a nakon toga standardni golman Krupe Jovan Kutić, za čiji dolazak je zainteresovan Branislav Krunić koji ga je jesenas trenirao u ovom klubu i odlično poznaje njegove kvalitete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana