Ciljevi rukometaša Borca isti: U glavama misli o triploj kruni

Dušan Repija
Ciljevi rukometaša Borca isti: U glavama misli o triploj kruni

BANjALUKA - Odmorni, vedri i zadovoljni što im je krajem godine “legao” dobar dio zaostalih zarada rukometaši Borac m:tela počeli su pripreme za nastavak sezone u kojoj se ciljevi odavno znaju.

Napad na trofeje u svim takmičenjima u kojima nastupaju, a to su Premijer liga BiH, Kup BiH, te Kup Republike Srpske podvučeni su kao obaveza još na startu sezone, a kako je prolazno vrijeme prilično dobro, nema razloga da se prave korekcije u ambicijama. Na prvoj prozivci trenera Mirka Mikića nisu se pojavili opravdano odsutni Bojan Ljubišić, Giljerme de Souza i Vukašin Rakocija, koji će u pogonu biti od ponedjeljka, baš kao i Marko Lukić koji je na pripremama sa juniorskom selekcijom Srbije. Prvih desetak dana najviše posla imaće kondicioni trener Nenad Rađević koji je već na prvom treningu obavio testiranja i bio zadovoljan jer su momci održali visok stepen spremnosti i tokom pauze. Uporedo sa kondicionim dijelom i radom u teretani u fokusu će biti i rad sa loptom, jer je manje od mjesec ostalo do prve zvanične utakmice sa dobojskom Slogom u Kupu BiH (8. februar).

- Nemamo mnogo vremena zato je potrebno da budemo maksimalno ozbiljni i skoncentrisani na svaki trening. Svako ponavljanje i svaku vježbu  moramo da radimo svjesni šta nam je cilj. I dalje mislim da imamo najbolju ekipu u BiH, lideri smo na tabeli, a ambicije su najviše i u Kupu BiH, kao i Kupu RS. To nam je jako značajno takmičenje i iz razloga što su institucije Srpske, ministarstvo porodice, omladine i sporta, kao i naša uprava imali sluha za našu finansijsku krizu, pa su nam pomogli u finišu prvog dijela sezone. Trenerima je mnogo je lakše raditi sa zadovoljnim momcima, kao i upravom koja je uvijek tu za igrače - rekao je Mikić.

Kapiten Đorđe Ćelić poželio je saigračima da nastave gdje su stali prije dvadesetak dana i poručio da je jako važno nekoliko uvodnih kola u drugom dijelu.

- Poslije dvomeča sa Slogom u Kupu BiH očekuje nas gostovanje Slobodi. Iz Tuzle niko nije odnio bodove u prvom dijelu, ali ja vjerujem da mi hoćemo. Ukoliko želimo trofeje, a želimo, nema biranja utakmica i rivala, sve moramo da pobijedimo i pokažemo da smo najbolji - rekao je Ćelić.

Već iduću subotu na redu je prvi kontrolni meč, a u “Borik” dolazi Maglaj. Kompletne pripreme “crveno-plavi” obaviće u Banjaluci, a planirano je da odigraju pet utakmica kako bi se što bolje uigrali za iskušenja koja im predstoje.

Stabilnija situacija

Direktor kluba Vladimir Branković poželio je sreću igračima i zahvalio na pomoći institucijama Srpske koje su odobrile 150.000 maraka pomoći.

- To nam je vrlo značajna injekcija sa kojom smo pokrpili mnoge rupe. Sa druge strane, veliko hvala i članovima uprave kluba na razumijevanju i nesebičnoj podršci. Uradili su veliki posao u prethodnoj godini. Drugi dio sezone sa finansijske strane biće mnogo stabilniji jer imamo sponzorske ugovore koji su stupili na snagu od 1. januara, tako da ćemo relaksiranije privesti sezonu kraju i nadam se, već do juna napraviti dobru osnovu za sljedeću - rekao je Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana