Boris Jeličić, selektor muške juniorske karate reprezentacije BiH: Cilj su medalje

Dejan Kondić
Boris Jeličić, selektor muške juniorske karate reprezentacije BiH: Cilj su medalje

LARNAKA - Kadeti, juniori i U21 reprezentativci BiH otputovali su jutros iz Sarajeva za Larnaku, u kojoj će od petka do nedjelje niti održano Evropsko prvenstvo.

Dio selekcije biće i trojac banjalučke Energije, Nikolina Čučak, Luka Pejić i Pavle Dujaković. Pejić na ovo prvenstvo dolazi kao prvoplasirani junior na Svjetskoj rang-listi, dok je najbolji sportista Republike Srpske Pavle Dujaković drugoplasirani u konkurenciji takmičara do 21 godine. Selektor muške juniorske reprezentacije Boris Jeličić ističe da su ambicije njegovih izabranika velike, a to podrazumijeva osvajanje jedne od medalja na Kipru.

- Republika Srpska ima ukupno šest predstavnika i svi će se takmičiti u borbama. Predstavnike će, pored Energije, imati Vrbas, bijeljinski Šampion i Slavija iz Istočnog Sarajeva. Naš cilj su medalje. Imamo odličja i sa Evropskog prvenstva u Pragu, odnosno sa Svjetskog šampionata u Konji, koja su prošle godine osvojili Pejić, odnosno Dujaković. Nema razloga da se to ne ponovi i ovog puta. Pavle je među glavnim favoritima u svojoj kategoriji. Nikad se ne zna ko još može odskočiti i bljesnuti. Vidjećemo, spremni smo. Prejako je takmičenje da bismo se mogli “rasipati” nekim velikim obećanjima i prognozama, ali dobro, borićemo se - poručio je Jeličić.

Iskusni stručnjak ističe da su njegovi borci spremni za najveće izazove. Dodaje da su pripreme temeljno odrađene te da svi takmičari jedva čekaju izlazak na tatami.

- Faktički od novembra se pripremamo. Intenzivno smo se spremali. Imali smo u januaru i kontrolne mečeve, tako da se nadam najboljem. Biće sve kako treba. Na posljednjem Evropskom prvenstvu BiH je bila peta u ukupnom plasmanu, a na Svjetskom šampionatu smo od nekih 96 država bili na 20. mjestu. Tako da se od nas očekuje, a i mi sami se nadamo dobrom rezultatu. Lično sam optimista i vjerujem u svoje takmičare. E sad, koliko će biti medalja, jedna, dvije ili više, vidjećemo - istakao je Jeličić.

Iz Energije su naveli kako očekuju jaku konkurenciju, ali i da su optimisti na osnovu prošlogodišnjih rezultata. Trener Banjalučana Boris Popović poželio je sreću svojim, a i svim ostalim takmičarima.

- Svi su odlično radili. Nadam se da će ih poslužiti sreća i dobar žrijeb te da će, uz ono što prikažu na borilištu, to biti dovoljno za dobar rezultat - rekao je Popović.

U nedjelju po medalje

Na Evropskom prvenstvu sutra će biti odrađene registracije, vaganja i mjerenja.

- Naši karatisti boriće se i u petak, odnosno subotu. Borbe za medalje su u nedjelju, a iskreno se nadam da ćemo i posljednjeg dana imati predstavnike na tatamiju - rekao je Jeličić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana