Borba za pehar i Ligu šampiona

Srna
Borba za pehar i Ligu šampiona

Stokholm - Neko je rekao da sa djecom nije moguće osvojiti trofej, ali sačekajmo i ostavimo priču poslije utakmice.

Legendarni golman Ajaksa i Mančester junajteda, a sada predsjednik "kopljanika" Edvin van der Sar, ima jasnu poruku za svoj bivši klub iz Engleske pred večerašnje finale (20.45 časova) Lige Evrope u Stokholmu. Van der Sar vjeruje u pobjedu Ajaksa iako je holandski vicešampion bio najmlađi tim u takmičenju. Sa druge strane, stoji strašni Mančester sa Žozeom Murinjom, ali bez prvog napadača Zlatana Ibrahimovića. Lijepe uspomene vezuje nekada sjajnog golmana za "crvene đavole", jer je za šest sezona osvojio 11 trofeja, među kojima je i pehar Lige šampiona.

- Mnogo volim Junajted, ali večeras nemam emocija prema tom klubu. Kada se sve završi ponovo će se vratiti i moja ljubav. Više bih volio da smo se sreli ranije pa da igramo dva meča. Vjerujem u naš mladi tim, protiv Liona i Šalkea sam shvatio koliko smo dobri. Na početku sezone smo promijenili taktiku zbog ispadanja od Rostova u kvalifikacijama za Ligu šampiona i od tada sve funkcioniše savršeno - rekao je Van der Sar.

Trofej Lige Evrope je jedini koji nedostaje "đavolima", a osvajanjem istog vratili bi se u Ligu šampiona. To im nije uspjelo kroz Premijer ligu pa je otud motivacija Murinjove vojske na visokom nivou. Najveći klubovi često zanemaruju ovo takmičenje, ni Junajted ga nije igrao sa previše elana, ali su tokom sezone shvatili koliko dobrog može da im donese. Murinjo je osvojio mnogo toga, ali i njemu nedostaje pehar drugog po kvalitetu takmičenja u Evropi. Jedan od njegovih aduta na sredini terena biće Ander Erera kojeg su navijači izabrali za najboljeg igrača tima ove sezone.

- Mančesteru su potrebne evropske titule, klub to zaslužuje. Imaćemo priliku da razmišljamo o drugim stvarima poslije utakmice, tako da nam Liga šampiona nije na pameti. Fokusirani smo samo na to da osvojimo trofej. Obazriv sam jer Ajaks igra dobro. Vrlo su talentovan tim, podjednako žele trofej kao i mi, ali moramo ući u taj meč bez straha - rekao je Erera.

Prepucavanje

Ljudi koji vode stranicu Ajaksa iskoristili su priliku da pecnu večerašnjeg rivala, jer Mančester junajtedu u vitrinama nedostaje samo trofej Lige Evrope pa su "kopljanici" napisali kako će se potruditi da tako ostane, na šta su sa "Old Traforda" odgovorili da im je vitrina puna, ali da će napraviti mjesta za još jedan pehar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana