Borac u Modriči započeo evropsku avanturu: Banjalučani blizu velike pobjede

Darko Pašagić
Borac u Modriči započeo evropsku avanturu: Banjalučani blizu velike pobjede

MODRIČA - Borac je 18 časova počeo prvi meč kvalifikacija za Ligu konferencija. Banjalučani su novu sezonu otvorili evropskom utakmicom protiv predstavnika Farskih ostrva B36 Toršavn u prvom kolu kvalifikacija.

U 83. minuti  Borac dolazi do novog gola i vodi 2:0. Nakon odličmne akcije domaćeg tima mrežu je zatresao Nedeljko Piščević.

Poslije prvih 45 minuta meča fudbaleri Borca poveli su sa 1:0 protiv B36 Toršavna.

Jedini gol djelo je Benjamina Tatara koji je sjajno reagovao u 37. minutu i poslije gužve u šesnaestercu Farana inteligentnim udarcem pogodio mrežu gostiju.

Borac je bio mnogo bolji rival od Toršavna koji nijednom ozbiljnije nije zaprijetio golu Bojana Pavlovića. Da su imali malo više sreće, mogli su Banjalučani imati i ubjedljivije vođstvo, a najbliži su bili u 21. minutu kada je sjajan šut Nedeljka Piščevića završio "na prečki", dok je Jovo Lukić odijenu loptu poslao pravo u golmana Matijasa Lamhaugea. 

 Novi trener Borca Nenad Lalatović ima zvaničan debi na klupi Banjalučana, a opredijelio se za očekivan tim za premijeru.

Prema svemu što se trenutno može vidjeti na stadionu "Dr Milan Jelić" u Modriči, ekipa iz Banjaluke ima ogromnu podršku.

Kompletan kapacitet stadiona u Modriči je rasprodat.

Veliki broj navijača Borca doputovao je u grad pod Majnom, tako da treba očekivati sjajnu atmosferu na stadionu "Dr Milan Jelić.

Prevdu dijeli sudijska četvorka iz Azerbejdžana. Glavni sudija je Rauf Jabarov, pomagaće mu Namik Husejnov i Jusifov Javanšir, dok je četvrti arbitar Rašad Ahmadov.

Ekipe

B36 TORŠAVN: Lamhauge, Natestad, Nilsen, Agnarson, M. Egilson, Pšibilski, Jakobsen, Enevoldsen, Solhajm, Heholt, Agnarson. Trener: Dan Brimsvik.

BORAC: Pavlović, Spremo, Vojnović, Gajić, Andrić, Piščević, Meleg, Begić, Tatar, Lukić, Zakarić. Trener: Nenad Lalatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana