Borac prvi odolio Zrinjskom

Darko Pašagić
Borac prvi odolio Zrinjskom

Banjaluka - U derbiju 11. kola Premijer lige BiH fudbaleri Borca su na gostovanju kod aktuelnog šampiona Zrinjskog u Mostaru igrali neriješeno, 0:0 i kući su se vratili sa velikim bodom.

Iako su pred ovog gostovanje bili praktično prežaljeni, i zbog snage rivala, ali i neugodne tradicije ""crveno-plavih" na stadionu "Pod Bijelim brijegom", Banjalučani su od samog početka zaigrali srčano i sa željom da se kući vrate sa bodom ili tri.

Strateg Borca Zoran Milinković odlično je snimio sve prednosti i mane rivala i nije dozvolio ključnim igračima domaćina da se razmahnu, i na taj način nadmudrio je kolegu na klupi Mostaraca Blaža Sliškovića. Odbrana Banjalučana u kojoj je prednjačio Nemanja Janičić odlično je obavila posao, a finišu susreta gosti zamalo da nisu došli do cijelog plijena. Međutim, Petar Kunić nije iskoristio kolosalnu šansu, kada se našao sam ispred čuvara mreže Mostara Kenana Pirića, koji je odličnom intervencijom uspio da sačuva svoj gol i tako spriječi poprilično iznenađenje. Ipak i bod u Mostaru je dobar rezultat, s obzirom na to da Zrinjski do sada nije kiksao na svom stadionu, a ovo je inače tek drugi meč na kojem nije slavio.

- Otkako je došao novi trener nismo imali sreće da povežemo dva dobra rezultata. Sada smo i to uspjeli i nadam se da će u nastavku sezone biti znatno lakše. Ovaj bod je stvarno veliki kao kuća, jer su rijetke ekipe koje odnose bod iz Mostara, a još rjeđe, koje tokom svih 90 minuta uspiju da pariraju trenutno najboljoj ekipi u premijerligaškoj konkurenciji - naglasio je Janičić.

U prvih 11 kola upisao je deset nastupa, a jedino nije igrao u trećem kolu kada je Borac na svom terenu poražen od Mladosti i to zbog povrede u meču drugog kola protiv GOŠK-a.

- Kada se sve sabere i oduzme sa ovih 17 bodova možemo biti zadovoljni, mada je moglo i moralo bolje. Ono što je najvažnije u ovom susretu su viđeni neki pomaci u igri i vjerujem da će ona u nastavku sezone biti još tečnija, bolja i brža. Vjerujem da će se i strijelci da prorade u narednim kolima, tako da ćemo mi iz odbrane imati manji pritisak i pružaćemo još kvalitetnije i bolje partije - nastavio je Janičić.

On smatra da ključ Borčevog plasmana u Ligu za prvaka leži u narednih nekoliko kola, kada njegov tim uslovno ima nešto lakši raspored.

- Idemo u goste zeničkom Čeliku, dolazi nam GOŠK, pa onda putujem u Doboj Kakanj kod Mladosti, koja nam je ostala veliki dužnik zbog onog poraza na Gradskom stadionu. Sigurno je da su ova dva gostovanja vrlo teška i zahtjevna, ali sva ova tri rivala su ekipe sa kojima se možemo više nego ravnopravno nositi. Borcu je mjesto u Ligi za prvaka i zato to moramo potvrditi u narednim mečevima - dodao je Janičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana