Borac priželjkuje meč iz “Borika”

Siniša Kotaraš
Borac priželjkuje meč iz “Borika”

Banjaluka - Posljednjih desetak dana bilo je i više nego turbulentno u redovima aktuelnog osvajača Kupa BiH, ekipe Borca.

Samo bod osvojen u Mostaru protiv Zrinjskog (20:20), te iznenađujući poraz u “Boriku” od Gračanice (22:24), doveli su do smjene trenera Bojana Unčanina, a njegovu funkciju je preuzeo dosadašnji sportski direktor Mirko Mikić. Sada je pred njim i ekipom veliki izazov, da u dvije utakmice eleminišu ekipu Vogošće i plasiraju se u četvrto kolo Čelendž kupa. Banjalučani su prije nepuni mjesec savladali Vogošću na svom parketu sa 32:28, a na toj utakmici “crveno-plave” je vodio upravo Mirko Mikić, što može da bude dodatni stimulans njemu i igračima da ponove dobru igru te izbore trijumf na gostujućem terenu, u meču koji je na rasporedu u subotu, sa početkom od 17 časova.

- Tada je Bojan Unčanin, zbog privatnih problema, bio spriječen da vodi tim i ta utakmica mi je u stvari bila debi na klupi prvog tima. Svakako da nam ta pobjeda mnogo znači na psihološkom planu, ali to neće biti dovoljno ako ne ponovimo dobru igru iz tog susreta - istakao je Mikić.

Ipak, kako je i sam nekadašnji lijevokrilni igrač Banjalučana naglasio, ovo je ipak sasvim drugačija vrsta utakmice u kojoj je veoma važno ostvariti što bolji rezultat uoči revanša, koji će biti igran 24. novembra u Banjaluci.

- Ekipa je potpuno spremna, imam sve igrače na raspolaganju i u Vogošći ćemo nastupiti kompletni, prvi put ove sezone. Svi smo veoma motivisani da odigramo dobru utakmicu, napravimo dobar rezultat, pa čak i pobijedimo da bi nam u revanšu, pred našim navijačima, bilo što lakše - dodao je Mikić.

Atmosferu iz svlačionice prenio je Stefan Miljković, koji je ekipu Borca pojačao ovog ljeta.

- Već smo igrali sa Vogošćom, znamo njihov kvalitet i mislim da možemo do pobede. Ali, da bismo do nje i došli, moramo da budemo oni pravi - rekao je Miljković.

Stručni štab

Nasljednik Bojana Unčanina na klupi Borca Mirko Mikić pojasnio je i ko će sve biti dio njegovog stručnog štaba.

- Moji najbliži saradnici biće Aleksandar Međedović i Goran Garić, ali ću imati i pomoć kada mi zatreba i od svih ostalih trenera naše omladinske škole rukometa - kazao je Mikić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana