Borac ima realne šanse za prvo mjesto

Siniša Kotaraš
Borac ima realne šanse za prvo mjesto

Banjaluka - Nastavljajući seriju teških utakmica rukometaši Borac m:tela savladali su veoma čvrstu ekipu Zrinjskog sa 27:24.

Zahvaljujući kiksevima vodećeg dvojca, visočke Bosne i Gračanice, “crveno-plavi” su im sada na samo tri boda zaostatka, sa realnim šansama da se do kraja izbore čak i za poziciju broj jedan. Banjalučani su tek u posljednjih petnaestak minuta uspjeli da slome otpor Mostaraca i to tek nakon što je na gol stao Slađan Subotić koji je  odbranio sedmerac i nekoliko zicera. Tada je Borac, između 45. i 56. minuta, serijom 6:1, stigao do vođstva od 26:21 i na taj način riješio pitanje pobjednika.

Pored već spomenutog Subotića najzapaženiji su bili Milan Dakić sa osam, te Vladan Đurđević sa pet pogodaka.

- Zaista teška i naporna utakmica. Očigledno je da smo fizički i psihički dosta iscrpljeni. Ovaj ritam utakmica je krajnje paklen i moraćemo pronaći dodatnu snagu ukoliko želimo da izdržimo do kraja marta. Međutim, sve to ne umanjuje koncentrisanu i jako dobru igru Zrinjskog koji nam je zadavao dosta problema, posebno u napadu - istakao je trener Borca Mirko Mikić.

Ono što je ovu utakmicu obilježilo jeste ogroman broj isključenja, čak 14, što bi neupućenog posmatrača navelo da pomisli da je ne terenu “tekla krv do koljena”. Borac je 18 minuta igrao sa igračem manje, “plemići” deset, ali grubosti nije bilo, samo čvrsta, muška igra.

- Igramo agresivnu odbranu i ne dozvoljavamo protivniku da nam lako priđe golu, što za rezultat ima dosta isključenja. Suđenje je bilo korektno i prije bih rekao da smo mi odigrali lošiju odbranu, nego da je kriterijum bio neujednačen - naglasio je Mikić.

Za “crveno-plave” nema odmora jer već sutra, igraju novi derbi, i to na gostovanju kod drugoplasirane Gračanice.

- Zaostajemo samo tri boda i eto nam šanse da ih stignemo i, čak u nekom idealnom scenariju, dođemo i do prvog mjesta. Neće biti lako, oni su nas dobili u Banjaluci i daćemo sve od sebe da im se revanširamo. Odmorniji su, što ne mora da znači ništa, ali može da bude prednost - zaključio je Mikić.

Za vikend u Rumuniji

Rukometaši Borca u subotu igraju u Rumuniji prvu četvrtfinalnu utakmicu Čelendž kupa, protiv trenutnog lidera tamošnjeg prvenstva, CSM Bukurešta.

- Nema odmora za nas, ali ni prilike da odradimo pošten trening. Već u petak putujemo za Rumuniju, dan kasnije igramo utakmicu, a povratak je u nedjelju. I onda opet sve po starom, do kraja marta. Protiv Zrinjskog sam pokušao da malo više rotiram igrače koji su iznijeli teret prethodnih utakmica, pokušaćemo to i u Gračanici, pa da bar, koliko-toliko, odmorniji dočekaju taj subotnji meč - pojasnio je Mikić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana